Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Ново уеб приложение помага при избора на ефективни електроуреди

05.10.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Ново уеб приложение напълно безплатно ще помага при избора на ефективни домакински електроуреди, телевизори и електронни екрани. То ще бъде достъпно за потребителите в 16 европейски държави, като от октомври официално стартира и версията на български език.

Приложението е създадено в рамките на проекта LABEL2020, финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. Координатор на проекта е Австрийската енергийна агенция, а изпълнител за България е Черноморският изследователски енергиен център (ЧИЕЦ).

Използването на приложението трябва да гарантира, че потребителите имат достъп до обективна информация и лесно могат да вземат информирано решение при избора на нов електроуред, който да отговаря максимално на техните предпочитания, бюджет и реални нужди, посочват от ЧИЕЦ.

Калкулаторът за момента обхваща електроуредите, които от март тази година се сдобиха с нов енергиен етикет. Това са съдомиялните машини, хладилниците и фризерите, пералните машини, комбинираните перални със сушилня, телевизорите и електронните екрани.

Основните функционалности на приложението включват изчисляване на общите експлоатационни разходи за вода и електроенергия на избраните продукти, сравняване на избраните модели електроуреди според различни характеристики – размери, тип отделения, функционалности, времетраене на програми, резолюция и много др., показване на нивото на енергийна ефективност на избрания модел спрямо всички останали продукти от тази категория на пазара в момента и подробно информиране за новите елементи на енергийните етикети и др.

     
Източник: ЧИЕЦ

Ключови думи: ЧИЕЦ   ЕС   Хоризонт Европа   LABEL2020   енергийна ефективност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...