Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЕС въвежда антидъмпингови мита върху вноса на оптични кабели от Китай

19.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската комисия наложи антидъмпингови мита на вноса на оптични кабели (OFC) от Китай в Европейския съюз. Митата варират от 19,7 до 44%.
 
Европейската асоциация на производителите на кабели Europacable приветства мярката. Според асоциацията новите мита заедно с митата срещу субсидираното производство, които се очаква скоро да бъдат въведени, са необходима и дългоочаквана стъпка по пътя към възстановяване на равните условия на европейския пазар на оптични кабели.
 
От Europacable коментират, че големите субсидии, които получават китайските производители на оптични кабели, са им осигурявали несправедливо предимство на пазара и това им е позволило значително да увеличат износа в ЕС на силно занижени цени през последните няколко години.
 
"Тези мерки, ако бъдат приложени правилно, ще позволят на европейската индустрия да поднови амбициозната си инвестиционна стратегия в рамките на усилията да предложи модерни технологии и да отговори на растящото търсене и предизвикателствата на дигиталната трансформация в Европейския съюз през 21 в.", се посочва в официалното съобщение на Europacable.
 
Новите мита влизат в сила от 19 ноември 2021 г.

     
Източник: Europacable; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Europacable   ЕК   ЕС   кабели   OFC  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...