Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Зарежданията на електромобили ще надхвърлят 1,5 млрд. в световен мащаб през 2026 г.

29.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Броят на зарежданията на електромобили на зарядни станции по света ще надхвърли 1,5 млрд. годишно през 2026 г. от едва 200 млн. през 2021 г., сочи ново проучване на Juniper Research. Този внушителен ръст от над 665% през следващите пет години ще бъде обусловен от по-големите държавни субсидии за придобиване на електромобили, както и от увеличаващата се достъпност на услугата за зареждане.
 
Проучването посочва стимулите за придобиване на електромобили в Европа като фактор за значителното повишение на продажбите на Стария континент и необходимостта от координирани пакети за стимулиране на ръста им в Северна Америка. Според Juniper Research, за да се насърчи електромобилността, доставчиците на услуги за зареждане трябва да работят заедно с правителствата и други участници на пазара, включително доставчиците на горива, за да планират координирано разгръщане на публични мрежи от зарядни станции. В противен случай масовата електрификация на транспорта ще спре.
 
Juniper Research прогнозира, че делът на зарежданията на домашни зарядни станции ще спаднат до 70% от всички зареждания през 2026 г. от над 80% през 2021 г. Все пак в доклада се отбелязва, че този голям дял няма директно да донесе продажби за доставчиците на зарядни станции, като публичните зарядни станции генерират 56% от световните приходи от зарядни станции.
 
Пробегът на електромобилите ще се увеличава и създаването на по-мощни DC станции за бързо зареждане ще бъде следващата ключова цел в съревнованието между конкурентите на пазара на зарядна инфраструктура за електромобили.

     
Източник: Juniper Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядна инфраструктура   зарядни станции   електромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...