Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЕК насочва 10 млн. евро в програми за преквалификация и обучения на заетите в производството на батерии

07.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската комисия ще насочи 10 млн. евро към Академията на Европейския алианс за акумулаторни батерии (EBA Academy), за да спомогне за усъвършенстването на уменията на работещите в европейския сектор за производство на батерии. Инвестицията ще се реализира в сътрудничество с Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и инициативата EIT InnoEnergy.
 
EBA Academy е учредена през 2021 г. като водеща програма за преквалифициране и усъвършенстване на работещите в европейската батерийна индустрия.
 
Три страни – членки на Европейския съюз – Франция, Испания и Унгария, вече изразиха намерение заедно да пуснат обучителните програми на EBA Academy.
 
Диего Павия, главен изпълнителен директор на EIT InnoEnergy, отбеляза, че 800 000 работници в сектора трябва да преминат през допълнително обучение или преквалификация до 2025 г.
 
Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за Европейския алианс за акумулаторните батерии, Марош Шевчович заяви, че Европа със своите 20 проекта за гигафабрики се превръща в глобален център на батерийната индустрия. "До 2030 г. ние трябва да произвеждаме достатъчно батерии всяка година, за да захранваме 11 млн. електромобила", допълни Шевчович. Според него за постигането на тази цел Европа трябва да се справи с две основни предизвикателства – доставките на суровини и развитието на умения. "Също така е време да приемем нова регулаторна рамка, която да гарантира, че само най-зелените, най-ефективните и най-безопасните батерии достигат до пазара на Европейския съюз", коментира още заместник-председателят на ЕК.

     
Източник: EIT InnoEnergy

Ключови думи: ЕК   ЕС   EIT InnoEnergy   EBA Academy   батерии  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...