Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp пусна ново решение за прогнозна поддръжка на Ethernet кабели

29.04.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Lapp представи ново решение за прогнозна поддръжка на Ethernet кабели в системи за автоматизация, съобщава ВиВ Изоматик, официален представител на германския производител на кабели в България. ETHERLINE GUARD е стационарно устройство за мониторинг, което използва патентовани алгоритми за прогнозна поддръжка за оценка на моментното състояние на кабелите за пренос на данни, подложени на постоянно механично натоварване.
 
"За Lapp това е промяна на парадигмата, тъй като включва интегриран софтуер и програмиране на алгоритъм. Това е нещо напълно различно от създаването на кабели", коментира Георг Ставови, член на Управителния съвет на Lapp за Иновации и технологии. По неговите думи цифровите модели на реалния свят са мегатенденция, която компанията смята да приложи в полето на решенията за свързване.
 
За първи път Lapp показа прототип на ETHERLINE GUARD в своята futureLab на Хановерския панаир през 2019 г. Решението е разработено и тествано в съответствие с концепцията "Иновации за бъдещето", която включва предварително изпитване на прототипа от поне един клиент преди стартиране на серийно производство. Компанията използва този нов подход, за да развива иновации извън основните за нея бизнес направления.
 
Предварителното запознаване на потенциални клиенти с ETHERLINE GUARD се оказва много полезно за Lapp в процеса на развитие на продукта. Успешното тестване на устройството в пилотни проекти в медицинските технологии, автомобилостроенето и интралогистиката, както и в обслужващия и логистичен център на Lapp в Лудвигсбург позволява на компанията допълнително да подобри функциите и възможностите му. Именно благодарение на директната обратна връзка от клиентите новото решение е разработено в съответствие с нуждите на пазара, отбелязват от фирмата. Оказва се, че лекотата на използване в комбинация със сложни функционалности са особено важни за потребителите.
 
ETHERLINE GUARD е особено търсен от клиентите, за които повредите и поправката на кабелите са скъпи и от критично значение. Решението е подходящо за приложения в преработващата индустрия, автомобилния сектор, медицинските технологии и критичната инфраструктура за доставки.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   ETHERLINE GUARD   Ethernet   кабели  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...