Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp разширява офертата си от безоловни щуцери

30.05.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На Хановерския панаир от 30 май до 2 юни т.г. Lapp ще представи новата гама безоловни кабелни аксесоари SKINDICHT LF, съобщава ВиВ Изоматик, официален представител на фирмата в България.
 
Lapp представи първите в света щуцери от безоловен месинг, част от серията SKINTOP, преди две години. Компанията предприе тази стъпка, тъй като Европейската комисия подготвя нови регулации за материалите в Европейската директива относно ограничаване на употребата на определени опасни вещества в електрическото и електронното оборудване RoHS. Според експерти тя ще забрани употребата на олово в медните сплави, както и при производството на щуцери. Освен това регламентът REACH относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали също причислява оловото към веществата, пораждащи сериозно безпокойство (SVHC), които в бъдеще може да бъдат забранени.
 
Lapp решава да не чака официалната забрана за използване на олово. "Особено за производителите с глобално присъствие, които разчитат на дългия експлоатационен живот на машините и системите и чиито вериги на стойността се простират в няколко страни, е изключително важно да подготвят план от рано", посочва Себастиян Майер, продуктов мениджър в Lapp.
 
В допълнение към моделите SKINTOP MS-M и MS-SC-M и гайките SKINDICHT® SM-M в размери от М12 до М63 Lapp пуска и пълна серия от безоловни продукти SKINDICHT с маркировка LF. Тя включва и тапи, редуктори, удължители, адаптери, тъй като аксесоарите за щуцери също трябва да са произведени без използване на олово. Всички безоловни модели имат същите характеристики като предходните варианти с ниско съдържание на олово.
 
Lapp препоръчва на своите клиенти да се насочат към използване на различни материали от рано. "Нашето устойчиво портфолио от безоловни щуцери вече предлага възможност да се изпълнят бъдещите изисквания на REACH/RoHS регламентите, защото забраната на оловото със сигурност ще дойде", коментира Майер.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   SKINTOP   SKINDICHT   щуцери  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...