Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Монбат планира серийно производство на биполярни оловни батерии в партньорство с ABC

13.06.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Advanced Battery Concepts (ABC) и Монбат обявиха, че стартират програма за продуктово развитие, която да доведе до готовност за серийно производство на биполярни батерии, базирани на патентовата от АВС GreenSeal технология, в бъдещия завод на Монбат с капацитет 1 GWh, който ще бъде изграден в България. Първоначалните прогнози за стойността на инвестицията са около 16 млн. евро.

В първия етап от програмата АВС ще произведе в своя завод в Клеър, Мичиган, т. нар. алфа образци на батерии с кодово наименование Block B. Block B e индустриална батерия с напрежение 48 V и капацитет 32 Аh, предназначена за телекомуникационни оператори и батерийни системи за съхранение на енергия (БССЕ). Батериите ще бъдат доставени на съществуващи клиенти на Монбат и за приложение в специални проекти, изискващи функциониращи БССЕ, като така ще се съберат необходимите данни за бъдещото масово производство. Монбат вече проведе интензивни тестове на батериите Block B в собствената си сертифицирана лаборатория.

"Агресивното усвояване на GreenSeal технологията от Монбат за следващото поколение продукти е важно не само по икономически причини", каза Едуард Шафър Втори, основател и изпълнителен директор на ABC. "Въпреки че крайните финансови резултати са важни за бизнеса на Монбат, има три допълнителни предимства, които са важни за нашите две компании. Осигуряването на продукти и решения за съхранение на енергия, които са произведени с отговорност към околната среда, обществото и икономиката, са жизненоважните предимства на биполярната технология GreenSeal на АВС", допълни той. Технологията има намален въглероден отпечатък заради ефикасните производствени процеси и употреба на материалите в сравнение с други продукти за съхранение на енергията и е химия, базирана на екосистемата в оловната индустрия, която е част от най-високия дял на рециклиране в света, се посочва в официалното съобщение на Монбат.

"Монбат е решен да стане първият производител на биполярни оловно-киселинни батерии в света в големи серии. GreenSeal технологията ще предложи важни предимства за потребителите на индустриални батерии", заяви Виктор Спириев, изпълнителен директор на Монбат. "ABC GreenSeal батериите използват по-малко олово, което осигурява тройна полза", отбеляза Спириев. "То е съобразено с жизненоважните предимства на намаляване на себестойността и транспортните разходи, както и на суровините за същата единица енергия, намалявайки необходимостта от допълнителен добив, металургична преработка и рафиниране на олово".

     
Източник: Монбат

Ключови думи: Монбат   Advanced Battery Concepts   биполярни оловни батерии  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...