Electrical Bulgaria  

RiMatrix Next Generation предпазва центъра за данни от неизправности

Спирането на захранването е кошмар за всеки оператор на център за данни. Това води до непланиран престой с непредвидими последващи разходи, които в най-лошия случай могат да застрашат дори самото съществуване на компанията. Такива прекъсвания могат да бъдат причинени от системни грешки, човешка грешка или природни бедствия, но какво могат да направят операторите на центрове за данни? Те се нуждаят от ИТ инфраструктурни решения, които осигуряват надеждно електрозахранване със съответна степен на резервираност.
 
Електроразпределителните устройства (PDU) осигуряват максимална енергийна прозрачност. Те могат да измерват разпределените електрически параметри, но също и дистанционно да изключват активното оборудване, да измерват параметри на средата като температура, влажност, задименост и други. Това дава на администраторите детайлна представа за условията в и около шкафовете, позволявайки превенция и опростявайки отстраняването на евентуални неизправности. Измерените параметри на средата дават възможност и за повишаване на енергийната ефективност в центъра за данни.
 
"Rittal разработи ново поколение PDU, което се интегрира в концепциите за модулно разпределение на захранването и резервно захранване, които могат да бъдат реализирани с помощта на платформата RiMatrix NG", обяснява Йорг Крейлинг, директор Energy & Power в Rittal. "Компактният им дизайн ги прави уникални на пазара и лесни за вграждане във всеки ИТ шкаф от портфолиото на Rittal. Закрепването без инструменти с помощта на аксесоар прави монтажа много по-лесен", добавя той.


Енергоспестяващият дизайн и ниската вътрешна консумация на енергия имат положително въздействие върху енергийния баланс на центъра за данни. Интелигентният контролер на PDU и защитата от пренапрежение могат да бъдат заменени, без прекъсване на захранването, докато техниката работи.
 
Новите PDU се предлагат в пет варианта, които покриват всички приложения в центровете за данни. Те варират от базова версия за надеждно захранване на активно оборудване до версия за пълен мониторинг и управление на всяко едно захранващо гнездо. Налични са също Metered версия за измерване на консумацията на фаза и Metered Plus за измерване на консумацията на всяко едно захранващо гнездо. Освен това с PDU могат да се свържат до 16 сензора от серията CMC III. Така може да се оптимизират инвестиционните разходи, комбинирайки интелигентен разклонител, измерващ и параметри на средата в центъра за данни.
 
Повече информация за новите PDU на Rittal можете да видите тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ритал ЕООД
София 1592
бул. Искърско шосе 7, жк. Дружба-1
Търговски комплекс Европа
Tел.: +359 (2) 4390550, 889 0055, 889 0056
Факс:+359 (2) 4390659
Е-mail: office@rittal.bg
http://www.rittal.bg/

     
Източник: Rittal България

Ключови думи: Rittal   Ритал   RiMatrix Next Generation   PDU   центрове за данни  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...