Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Варна доставя 60 електробуса и над 60 зарядни станции

26.09.2022   |   Бизнес
 

Община Варна получи първите пет електробуса, закупени по проект "Екологично чист транспорт за Варна", финансиран от Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г., съобщават от Областен информационен център – Варна. Общата стойност на инвестицията е 85 378 649 лв.

Целта на проекта, който се изпълнява в партньорство с Градски транспорт, е да се намалят нивата на фини прахови частици и азотни оксиди във Варна и да се подобри качеството на атмосферния въздух.

По проекта ще бъдат доставени общо 60 електрически автобусa и ще бъдат монтирани 60 станции за бавно и 2 станции за бързо зареждане. Електробусите се движат на батерии от модулен тип с възможност за подмяна и за бързо и бавно зареждане.

Проектът включва още доставка, монтаж и интегриране на системи, свързани с управлението, отчитането, позиционирането на новите превозни средства, преброяването и таксуване на пътниците. Във всяко превозно средство ще бъде внедрена система за пътна безопасност, която в реално време ще дава информация на шофьорите за потенциални рискове.

Проектът следва да бъде реализиран до 9 юли 2023 г.

     
Източник: ОИЦ – Варна; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: обществен транспорт   електробуси   електрически автобуси   зарядни станции  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...