Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

По-малко СО2 емисии, по-ниски сметки и повече комфорт с енергийноефективните решения на Legrand

Около 40% от глобалните СО2 емисии са резултат от използваната в сградите енергия. В този контекст намаляването на електроконсумацията се превръща в ключов приоритет в борбата с изменението на климата.
 
Legrand предлага на своите клиенти енергийноефективни решения, благодарение на които да следят консумацията си и да намалят потреблението, а следователно и сметките си. Сега, когато темата за климатичните промени все повече набира скорост, и с нарастващите цени на енергията, компанията планира да ускори разработването на енергийноефективни решения чрез създаването на нова вътрешна програма, наречена "The Greenamics".

Как решенията, част от програмата "The Greenamics", допринасят за енергийната ефективност

Решенията позволяват на потребителите да намалят и оптимизират потреблението си, като така пряко помагат за редуциране на отделените въглеродни емисии.

  1. Мониторингът на използваната енергия чрез умни измервателни модули е първата стъпка към по-добър енергиен мениджмънт и намаляване на консумацията. Средно могат да се спестят около 10% на година.
  2. Осветлението е един от основните консуматори в сградите. Системите за управление на осветлението са изградени с умни датчици за движение и присъствие. Благодарение на тях може да се достигне намаляване на консумацията и сметките с до 30% годишно. 
  3. Системите за управление на функциите в хотелските стаи допринасят за намаляване на енергията, използвана за отопление, климатизация и осветление. 
  4. Smart зарядните станции за електромобили спомагат да се запази мощността, като същевременно се предпазва мрежата от претоварване, като например зареждането става извън пиковите часове на консумация. И най-важното, преминаването към електромобил спомага за намаляването на въглеродните емисии средно с 1 тон на година. 


     
  5. UPS системите осигуряват резервен източник на енергия в случай на прекъсване на захранването, като помагат да се ограничат загубите на енергия, свързани с AC/DC преобразуването на мощността.
  6. Управление на температурата и качеството на въздуха. Умното отопление гарантира средно 7% по-малко консумация с регулиране на температурата на отопление само с 1°C.

 

Количеството намалени въглеродни емисии благодарение на реализираните продажби на енергийно ефективните решения на Legrand в световен мащаб през 2021г.

 

 

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com 
https://legrand.bg/ 

 

 

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   The Greenamics   енергийна ефективност   умно отопление   зарядни станции   UPS   осветление   изменение на климата   датчици  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...