Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Община Благоевград доставя електробуси и зарядни станции за нуждите на градския транспорт

05.01.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Благоевград ще закупи шест нови електробуса за нуждите на градския транспорт в рамките на изпълнението на проект "Интегриран градски транспорт на град Благоевград", съобщиха от Областен информационен център – Благоевград. Проектът се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 г.

Основната цел на проекта е да се повиши качеството на живот на гражданите и да се намалят негативните въздействия върху околната среда чрез подобряване на условията и повишаване на привлекателността на масовия обществен градски транспорт на територията на Благоевград.

Проектът предвижда и доставка и въвеждане в експлоатация на зарядни станции за електробусите, внедряване на електронна система за управление на градския транспорт, обучение на шофьорите и техническия екип, който ще поддържа оборудването.

Общината вече е избрала изпълнител за доставка на електробусите и зарядните станции и изпълнител за изграждане и монтаж на информационни табла по всички спирки на градския транспорт в Благоевград.

Общата стойност на проект "Интегриран градски транспорт на град Благоевград" е 5 621 412,18 лв., от които 4 343 025,05 лв. безвъзмездна финансова помощ и 1 278 387,77 лв. собствен принос от бенефициента. Дейностите по проекта трябва да бъдат завършени до месец октомври 2023 г.

     
Източник: ОИЦ – Благоевград

Ключови думи: електробуси   зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...