Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Отпускат 100 млн. лв. за екологични автобуси и зарядни станции в 40 общини

10.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) планира да инвестира над 100 млн. лв. в закупуването на екоавтобуси с нулеви емисии в 40 малки и средни общини. Средствата са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) по мярка "Екологосъобразна мобилност – пилотна схема за подкрепа на устойчивата градска мобилност" в рамките на Компонент 8 "Транспортна свързаност".

В рамките на процедурата се предвижда да бъдат доставени 68 нови превозни средства – автобуси и тролейбуси, с нулеви емисии, изграждане на 27 нови зарядни станции за нуждите на обществения транспорт и въвеждане на 10 интелигентни транспортни системи и итегрирани цифрови решения за подобряване на ефикасността и ефективността на обществения транспорт.

С проекти по процедурата могат да кандидатстват общините Айтос, Асеновград, Ботевград, Велинград, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, град Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пещера, Разград, Самоков, Сандански, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Троян, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.

За всеки от шестте региона, в които се намират определените общини, са осигурени средства в размер на малко над 16 млн.лв. Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко отделно предложение за изпълнение на инвестиция следва да е 2 млн. лв. с ДДС, а максималният не може да надхвърля 8 млн. лв. с ДДС. По процедурата могат да се предоставят безвъзмездно средства до 90% от максималния размер на ПИИ, а кандидатът следва да осигури собствен принос в размер на 10% с привлечен ресурс от различни източници.

За целите на процедурата е задължително кандидатстването в партньорство между минимум две общини и минимум един оператор на обществения транспорт, включително междуселищен, действащ на територията на една от общините кандидати.

Процедурата е публикувана за обществено обсъждане на интернет сайта на МРРБ, като предложения и мнения могат да се подават до 19 януари 2023 г. на електронната поща на Главна дирекция "Стратегическо планиране и програми за регионално развитие" в МРРБ: oprd@mrrb.government.bg.

     
Източник: МРРБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   обществен транспорт   зарядни станции   електробуси   НПВУ  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...