Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Батериен парк от 1300 стари батерии за електромобили заработи в Калифорния

06.03.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В началото на февруари т. г. американската компания B2U Storage Solutions обяви, че е пуснала в експлоатация нов батериен парк с капацитет 25 MWh в Калифорния. Само по себе си това не е голяма новина, тъй като в Калифорния този тип проекти не са рядкост. Интересен в случая обаче е източникът на батериите – много от тях преди това са захранвали електрически автомобили.
 
Идеята за повторно използване на старите батерии от електромобили не е нова. Батериите в превозните средства трябва да отговарят на определени стандарти по отношение на капацитета и скоростта им на разреждане, но тези характеристики се влошават с времето. След като батериите престанат да покриват изискванията за използване в електромобили, те все още могат да съхраняват достатъчно енергия, за да бъдат от полза за електрическата мрежа. Затова на теория се приема, че електрическите мрежи могат да бъдат междинна дестинация за старите батерии между първоначалното им приложение в електромобили и рециклирането им.

Съоръжение от 1300 стари батерии

Проектът на B2U Storage Solutions в Ланкастър, Калифорния, е отлична възможност за тестване на тази идея на практика. Новото съоръжение е изградено от 1300 стари батерии за електромобили, доставени от Honda и Nissan. То е част от хибридно съоръжение за съхранение на енергия, директно свързано към електропреносната мрежа и пазара на електроенергия на Калифорния и генерирало приходи от над 1 млн. щатски долара само през 2022 г.
 
Заемайки се с реализацията на проекта, целта на B2U Storage Solutions е да намери ефективен начин за използване на излезли от употреба батерии в индустриален мащаб. Резултатът е най-голямото сертифицирано действащо съоръжение за съхранение на енергия, използващо стари батерии за електромобили в света.

     
Източник: B2U Storage Solutions

Ключови думи: B2U Storage Solutions   батериен парк   батерии   електромобили   системи за съхранение на енергия  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...