Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Redwood сподели опита си в рециклирането на батерии за електромобили

13.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Година след като пусна първата в света цялостна програма за рециклиране на батерии за електрически автомобили в Калифорния Redwood сподели придобития опит с цел да помогне за развитието на сектора.
 
За 12 месеца в сътрудничество с автомобилостроители, дилъри и компании от рециклиращата индустрия Redwood събира и рециклира 1268 излезли от употреба батерии, под 5% от които са "повредени, дефектни или изтеглени от пазара". Събраните батерии са микс от стари никел-метал-хидридни (NiMH) (18%) и по-нови литиево-йонни батерии (82%). Redwood безопасно опакова, транспортира и рециклира всички батерии в своите съоръжения в съседна Северна Невада. От тях са извлечени над 95% от ценните метали.
 
Компанията очаква да продължи да получава стари NiMH батерии за рециклиране, тъй като по-старите, хибридни модели автомобили започват да достигат края на експлоатационния си живот. Делът на литиево-йонните батерии се очаква да расте, тъй като в момента те са единственият тип батерии на пазара.

Високите логистични разходи оскъпяват процеса

Най-голямо перо в разходите за събирането и рециклирането на батериите е логистиката. Ключът към редуцирането на логистичните разходи се крие в постигането на икономии в резултат на по-големия брой сърбани батерии и Redwood вярва, че с времето обемите излезли от употреба батерии ще се увеличат и логистичните разходи ще спаднат, което ще помогне електромобилите да станат по-устойчиви и достъпни в дългосрочен план.
 
На този етап рециклиращият процес на Redwood вече е рентабилен за по-малките батерии, като използваните в потребителски устройства и производствен скрап. В следващите години това може да се случи и при по-големите батерии за електромобили, ако се постигне намаляване на логистичните разходи.

Сътрудничество с рециклиращи и автомобилни компании

Рециклиращите компании помагат на Redwood да определи най-ефективните транспортни маршрути и подходящите места за събиране на батериите, а в замяна Redwood споделя с тях опит в обработката, опаковането и транспортирането на батерии за електромобили. В тази връзка компанията призовава законодателите да помислят за създаването на нови регулаторни рамки за рентабилното и безопасно транспортиране на големи батерии.
 
Redwood отчита силен интерес сред производителите на автомобили към рециклирането на батериите за електромобили. Според компанията регулациите в тази сфера трябва да позволяват на автомобилостроителите да си партнират директно с рециклиращите компании или сами да рециклират батериите. Това би допринесло за възможно най-безопасното и ефективно управление на излезлите от употреба батерии, избягвайки излишни разходи, натоварващи индустрията.
 
На базата на опита, придобит през изминалата година, Redwood е категорична, че отговорното управление на излезлите от употреба батерии си заслужава усилията и е време законодателите да създадат подходящите регулаторни рамки за стимулирането на сектора.

     
Източник: Redwood

Ключови думи: Redwood   батерии   рециклиране   елекромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...