Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Отвъд продуктите и решенията – Rittal, Eplan, Cideon и GEC на Хановерски панаир 2023

10.04.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

От 17 до 21 април на Хановерски панаир 2023 Rittal, Eplan, Cideon и German Edge Cloud ще представят решенията си за автоматизираното производство на бъдещето.
 
Заедно трите сестрински компании ще дадат отговор на важни въпроси като:

  • Как производствената индустрия напредва към интелигентно производство;
  • Как може да се премине от управление на кризи към дългосрочна трансформация в областта на енергетиката, ефективността и устойчивостта;
  • Как може да се ускори така необходимото разширяване на инфраструктурата;
  • Как компаниите се справят с недостига на квалифицирани кадри.

 
"Цифровата трансформация на фабриките, сигурните и икономически жизнеспособни дългосрочни енергийни доставки, както и установяването, измерването и намаляването на въглеродния отпечатък на промишлените продукти са големи предизвикателства, които не могат да бъдат решени поотделно", коментира Маркус Аш, главен изпълнителен директор на Rittal International и Rittal Software Systems. "Необходими са иновации, които излизат извън рамките на продуктите и решенията. Трябва да разберем различните процеси, свързани с веригите за създаване на стойност на нашите клиенти, да разгледаме нови екосистеми и да разработим всеобхватни решения. Убедени сме, че това е възможно само чрез стандартизация. Хановерският панаир е форумът за диалог по тази тема в цялата индустрия."

Цифрови двойници за интелигентно производство и управление на енергопотреблението

Промишлените предприятия се движат в една посока – към интелигентно производство, което включва икономично производство с високоавтоматизирани и ефективни процеси. Енергийната ефективност и използването на гъвкави решения тук са задължителни. И всичко това трябва да се постигне в условия на недостиг на квалифицирани кадри. "В днешно време истинската и неподправена иновация означава просто да направим цялостната работа на клиента по-ефективна и успешна", допълни Аш. "Ако вече не мислим от гледна точка на продукти и решения, а по-скоро от гледна точка на оптимизацията на процесите, можем да го направим само чрез умело комбиниране на хардуер и софтуер."
 
В качеството си на създатели на решения за интелигентно производство Rittal, Eplan, Cideon и German Edge Cloud ще демонстрират на изложението как в бъдеще ще бъде възможно да се свържат трите екосистеми за автоматизация на проектирането и инженеринга, производството на продукти и производствените процеси чрез един цифров двойник. По този начин интелигентните производствени процеси стават по-прозрачни и ефективни, а енергийните потоци – ясно проследими и съответно готови за оптимизация, посочват от Rittal.

Демонстрации в реално време

Посетителите ще видят демонстрации как на практика работят решения за автоматизация като ONCITE DPS и RiZone OTM Suite, внедрени във фабриката за табла на Rittal в Хайгер. На изложението Eplan и Rittal ще представят и своите "Шаблони за най-добри практики", разработени след реализацията на редица успешни съвместни проекти. С тяхна помощ може да се улесни планирането и изпълнението на най-различен тип проекти, като например проекти за зарядни паркове за електромобили. И това не е всичко. Rittal ще представи и новото пластмасово табло AX с EX сертификат за използване в потенциално взривоопасни зони.

     
Източник: Rittal

Ключови думи: Rittal   Ритал   Eplan   AX   табла   автоматизация  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...