Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Не пропускайте Automotive & Battery Forum 2023

24.04.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Утре в София стартира конференцията Automotive & Battery Forum 2023, която ще събере над 150 специалисти от световната автомобилна индустрия, мениджъри висше управленско ниво и представители на изпълнителната власт. Форумът се организира от Аутомотив Клъстер България в партньорство с Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Kinstellar.

Разнообразната програма на събитието, което ще продължи до 27 април, ще се фокусира върху иновациите при батериите, дигиталната трансформация на производството и автомобилния софтуер.

Развитието при батериите

Форумът ще бъде открит официално на 25 април в 13:00 ч., като презентационните панели на Battery Day ще насочат вниманието към иновациите при батериите. Програмата включва:

  • Презентация на решенията на Infineon Technologies за мобилността на бъдещето;
  • Представяне на устойчивите батерийни технологии на Innolith;
  • Дискусия със специалното участие на Виктор Фодор от Audi Унгария за развитието на автомобилния сектор.

Иновациите и дигиталната трансформация на автомобилната индустрия

Вторият ден на конференция ще бъде посветен на иновациите. Програмата на Innovation Day включва:

  • Презентация за екологичната трансформация за устойчиво бъдеще на автомобилната индустрия на Мариана Итева от Veolia;
  • Представяне на проекта "ХИТМОБИЛ – Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия" на Българската академия на науките (БАН);
  • Дискусия за бъдещето на зарядната инфраструктура с участието на Орлин Радев от Ampeco, Джеймс Глоувър и Рос Берман от Viridian EV;
  • Дискусия за иновациите, подпомагащи дигиталната трансформация на производството в условията на Индустрия 4.0, с участието на инж. Хирсто Гилищаров от FANUC България, Светослав Василев от Siviko, Александър Новоселов и Хакан Йълмаз от ABB и други утвърдени имена в бранша.

Софтуер и изкуствен интелект – технологии и перспективи

Програмата на третия ден на конференцията – Automotive Software Day, ще насочи вниманието към софтуера и неговата роля за повишаване на безопасността и производителността в автомобилната индустрия. По все по-актуалната тема за киберсигурността в сектора ще говорят Пламен Мандаджиев от Diamatix, Красимир Коцев от SoCyber и Ясен Танев от КиберКЛУБ. Перспективите пред изкуствения интелект в автомобилната индустрия ще очертаят Андрей Анев от Scios и Доброслав Димитров от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Повече за Automotive & Battery Forum 2023 вижте тук.

     
Източник: Аутомотив Клъстер България

Ключови думи: Аутомотив Клъстер България   БАИ   автомобилна индустрия   батерии   зарядни станции   Automotive & Battery Forum  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...