Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Уебинар представя преимуществата на цифровия джоб за електрически схеми Rittal ePocket

08.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 15 юни 2023 г. от 10:30 г. Ритал ще проведе онлайн събитие, посветено на цифровия джоб за електрически схеми Rittal ePocket, съобщиха от компанията.

С цел да оставят в миналото неудобните дебели папки с документацията на оборудването в производствените бази Eplan и Rittal създават Rittal ePocket. С помощта на новото пространство в облака не само се елиминира хартията, което има безспорни ползи в екологичен план, но и се гарантира лесен достъп до винаги актуални данни за оборудването. По този начин се улеснява и взаимодействието между операторите, проектантите, конструкторите на комутационни уредби и персонала по поддръжката.

С Rittal ePocket фирмите правят стъпка напред, за да се възползват от качеството на данните в постоянно нарастващите приложения в областта на експлоатацията и сервиза. Ако всички данни за проекта, като например електрически схеми, планове за поддръжка, сертификати и т.н., за дадена машина или система са налични в цифров вид, промените могат да се проследят в самия проект и да се намали евентуален принудителен престой до минимум, посочват от Ритал.

Три големи ползи от дигитализацията на процеса

Всеки разпределителен шкаф на Rittal от сериите VX25, VX SE, AX и KX има свое собствено "място" в Eplan Cloud. Всеки, който използва ePocket, получава достъп до документацията на машината и системата, включително до цифровия двойник, в Eplan Cloud чрез QR код върху разпределителния шкаф. По-късно потребителите могат да дават на другите участници възможността за преглед на текущата документация.
 
Според Ритал ползите за компаниите от дигитализирането на процеса от създаването на електрическата схема до поддръжката са три:

  1. Неизправностите се отстраняват по-бързо и се спестява многократното разпечатване на понякога 500 или повече страници документация – явно предимство по отношение на времето;
  2. Околната среда също печели от намаляването на въглеродните емисии, когато не се използва хартия;
  3. Рискът от пожар се намалява, ако в разпределителния шкаф не се съхранява хартия.

Водещ на онлайн събитието ще бъде Александър Георгиев, специалист индустриални решения в Ритал. Той ще разкаже повече за ползите, предлагани от Rittal ePocket. Програмата включва и демонстрация на цифровия джоб от дългогодишни партньори на Ритал - Оскар-Ел и Ритбул.

Можете да се регистрирате за участие тук.

     
Източник: Ритал

Ключови думи: Ритал   Rittal   Оскар-Ел   Ритбул   Eplan   Rittal ePocket   шкафове   VX25   VX SE   AX   KX   Eplan Cloud  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...