Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Монтират нови зарядни станции в шест черноморски общини

28.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Шест черноморски общини – Каварна, Бяла, Дългопол, Долни чифлик, Несебър и Приморско, в партньорство с Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) и норвежката компания за изследвания и иновации Smart Innovation Norway AS, изпълняват проект "Черноморска електромобилност", финансиран по програма "Опазване на околната среда и климатични промени", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г.

В рамките на проекта ще бъде изграден "Черноморски коридор за електромобилност", с който се цели намаляване на емисиите от парникови газове и смекчаване на климатичните промени.

Във всяка една от общините ще бъде изградена по една зарядна станция за електромобили. Станциите ще бъдат оборудвани със соларни панели за осигуряване на зелена енергия. Зареждането на тези зарядни станции ще бъде безплатно, като ще бъде създадено и мобилно приложение, което да предоставя актуална информация за монтираните по проекта зарядни станции и техния статус.

Предвижда се всяка от общините да закупи по един електромобил, който ще се използва за предоставяне на общински услуги. Също така, ще бъдат разработени общински планове за намаляване на емисиите от парникови газове и адаптация към изменението на климата за шестте общини и ще се проведе обучителен семинар за общинските служители, за да придобият те умения за разработване и прилагане на мерки за смекчаване и адаптиране към климатичните промени.

Общата стойност на проекта възлиза на 779 674,75 лв.

     
Източник: Община Каварна; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядни станции   електромобилност   Черномоска електромобилност   електромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...