Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Оптимизирайте използването на енергия у дома с Legrand!

Изменението на климата и покачването на цените на енергията налагат преосмисляне на начина, по който използваме енергията у дома. Тъй като най-чистата и най-евтината енергия е тази, която не използваме, абсолютно необходимо е да намалим потреблението на енергия в домовете си. Legrand може да Ви помогне да постигнете тази цел. Време е да се информирате и да действате!

Знаете ли, че домът ви консумира енергия дори когато не сте си у дома?

Устройствата и уредите, оставени в standby режим, представляват 11% от годишната сметка за електроенергия на едно средностатистическо домакинство. Това е енергия, за която плащате, въпреки че реално не служи за нищо полезно. Ако екстраполирате тази стойност към броя на устройствата и уредите в дома си, нещата бързо стават ясни! Но какво може да направите в случая? Първата важна стъпка е да може да измервате потреблението.

Да получавате информация за потреблението е първата стъпка и към енергийната ефективност. Чрез монтирането на свързани електромери, еднофазни или трифазни, Legrand Ви дава възможност да:

  • Проследявате историята на общото потребление на помещенията;
  • Идентифицирате аномалии;
  • Предприемате действия, за да намалите сметките си.

Чрез прецизен мониторинг имате по-добро разбиране на потреблението и предприемате действия за намаляване на месечните сметки. Например създавате подробни графици и сценарии, които да управляват дома или офиса Ви без компромис с комфорта.

Сигурността е една от добавените стойности на продуктите, защото имате възможността да следите използваната мощност и ако зададеният праг бъде надвишен, неприоритетните товари ще се изключат.

Спестявате лесно, само с един клик!

Всеки може да предприеме стъпки, за да намали електропотреблението си. Например, като намалите температурата на термостата с 1°C, ще намалите и потреблението на енергия с до 7% годишно. Освен това, с подобни действия създавате екологични навици, които Ви помагат да преосмислите как потребявате енергия.

След като инсталирате измервателно устройство, започвате да автоматизирате използването на енергия. По този начин оборудването Ви ще бъде изключено автоматично, когато е в режим на готовност. Така ще можете да пренасочите потреблението си в различни части от деня и да го разпределите във времето. Или можете да се възползвате максимално от безплатната естествена слънчева светлина с щори, които се отварят и затварят автоматично. Да вземем само един пример – инсталирането на свързан термостат може да ви спести до 15% от сметките за енергия!

Какво следва?

Legrand вече предлага пълна гама от продукти и решения за управление на електрическите товари в дома. Логичната следваща стъпка е възможността да се планира кога устройствата да се включват и изключват, както и възможността да ги управлявате автоматично. Това ще бъде възможно с приложението Home + Control. Още един начин да контролирате Вашето потребление!

Повече за продуктите и решенията на Legrand за управление на енергопотреблението вижте тук.

 

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   Home + Control   енергийна ефективност   управление на енергопотреблението  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...