Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Rittal представи ново решение за повишаване на енергийната ефективност и прозрачността в центровете за данни

31.07.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Дълго време никой не се замисляше особено за потреблението на енергия в центровете за данни, а то се увеличава бързо и влияе все повече на разходите, особено във времена с високи цени на енергията. Цифровизацията и нарастването на трафика на данни, наред с все по-широкото използване на облачни услуги и увеличаването на скоростта, с която данните се обработват, са сред основните фактори, които влияят върху темповете на растеж на енергопотреблението на тези съоръжения.

Все пак възможности за пестене на енергия има. Сред тях са оптимизирането на управлението на оперативните технологии (OT) и мониторингът на физическите системи. Ново решение в тази сфера представи Rittal.

Новият RiZone OTM Suite цели намаляване на енергийните изисквания, като същевременно гарантира по-висока наличност и сигурност за OT в центъра за данни. Решението дава възможност за оптимизирано управление на OT и мониторинг на физически системи като шкафове, захранване и охлаждане.

Оптимизация и управление на енергопотреблението

"Само когато има точна информация за потреблението, то може да бъде оптимизирано и да се формира управление на енергията надолу по веригата. С RiZone OTM Suite повишаваме прозрачността чрез записване и измерване на енергийните данни. След това тези данни могат да бъдат оценени и анализирани в детайли. Например, пиковете в натоварването стават видими и могат да се инициират подходящи мерки за пестене на енергия. Това е от полза не само за операторите на центрове за данни, но и за намаляване на въглеродния отпечатък", заяви Торстен Велер от отдел "Софтуер за управление" в Rittal.

RiZone OTM Suite включва множество модули, съобразени със специфичните нужди на центровете за данни, като например OT Device Monitoring, Power Management и Dynamic Cooling Optimisation. Управлението на достъпа на ниво шкаф осигурява сигурна работа и възможност за одит за физическа защита на данните.

RiZone OTM Suite е базиран на технологията ONCITE DPS на German Edge Cloud. Това означава, че може лесно да се интегрира в съществуващи среди и да се мащабира хоризонтално според нуждите благодарение на гъвкавата архитектура на микросървисите (microservices) и API (Application Programming Interface). Това му осигурява висока степен на гъвкавост, като го поставя далеч пред решенията на конкурентите, които разчитат на твърда монолитна софтуерна архитектура, отбелязват от Rittal.

     
Източник: Rittal

Ключови думи: Rittal   Ритал   RiZone OTM Suite   центрове за данни   шкафове   енергийна ефективност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Бизнес форум ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЯ 2024
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...