Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Пилотна линия за производство на литиево-йонни батерии тип мек пакет предстои да заработи в ИЕЕС-БАН

02.08.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В процес на изграждане е пилотна линия за производство на литиево-йонни батериии тип мек пакет (пауч/pouch) към лаборатория "Батерии" на Център за компетентност "ХИТМОБИЛ", съобщиха от Института по електрохимия и енергийни системи "Академик Евгени Будевски" при Българската академия на науките (ИЕЕС-БАН) – водеща организация на ЦК "ХИТМОБИЛ".

В края на април 2023 г. по проведена обществена поръчка е доставено основното оборудване за многомодулната линия. То включва електронна везна, вакуумна сушилня, вакуумен планетарен миксер, машина за нанасяне на покрития, каландрираща машина, щамповачна машина, пакетираща машина, полуавтоматична редяща машина, тестер за късо съединение, ултразвуков заваръчен апарат, запечатваща машина, машина за пресоване, апарат за прецизно пълнене, 10А анализатор за батерии, апарат за вакуумиране и машина за подрязване на ръбове.

В ход са дейности за осигуряване на контролирана влажност в работното помещение и пускането на първата изпитателна серия батерии.

Технологичният процес започва със смесване на активните компоненти за електродите. Следват изработка на самите електроди, асемблиране на единични клетки и комплектоването им в литиево-йонна батерия с полимерна опаковка.

Пилотната линия, разположената в ИЕЕС-БАН, ще позволи да бъдат осъществявани изпитания на активни материали и електролити за литиево-йонни батерии на предпроизводствен етап в реални условия и мащаб, посочват от Института.

     
Източник: ИЕЕС-БАН

Ключови думи: ИЕЕС-БАН   батерии   Център за компетентност ХИТМОБИЛ  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...