Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Пазарът на електрически табла и шкафове отчита стабилен растеж

14.08.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световните продажби на електрически табла и шкафове ще достигнат 6,4 млрд. щатски долара през 2023 г., сочи прогноза на американската компания за пазарни проучвания Persistence Market Research. Търсенето на електрически табла и шкафове се очаква да се увеличава годишно средно с 5,4% от 2023 до 2033 г., като в края на периода ще достига 10,8 млрд. щатски долара.

Пазарът на електрически табла и шкафове отчита стабилен растеж, тъй като търсенето на безопасна и надеждна електрическа инфраструктура продължава да расте. Електрическите табла и шкафове играят жизненоважна роля в предпазването на електрическите компоненти и оборудване от фактори на средата, гарантирайки ефективната им и безопасна работа. Със засилването на фокуса върху инфраструктурното развитие и необходимостта от мерки за подобряване на електрическата безопасност, пазарът ще продължи да се разраства.

Един от ключовите фактори, обуславящи растежа на пазара, са строгите регулации и стандарти за безопасност за електрическите инсталации. Правителствата и регулаторните органи по света налагат строги правила, за да гарантират защитата на електрическото оборудване и да предотвратят инциденти. Електрическите табла и шкафове осигуряват необходимата защита срещу опасности като влага, прах, корозия и външна намеса, което ги прави основен компонент в различни индустрии, включително енергетика, производство, строителство и телекомуникации.

Влиянието на автоматизацията и стремежа към устойчивост

Освен това, все по-широкото навлизане на системите за автоматизация и управление в различните индустриални сектори стимулира търсенето на електрически табла и шкафове. С бързото, масово навлизане на интелигентните технологии и интернет на нещата (IoT), необходимостта от предпазване на чувствителните електрически компоненти като сензори, контролери и устройства за пренос на данни, се увеличава. Електрическите табла и шкафове осигуряват сигурна и контролирана среда за тези компоненти от критично значение, предпазвайки ги от външни влияния и гарантирайки оптималното им функциониране.

Допълнително, все по-голямото внимание, което се обръща на енергийната ефективност и устойчивостта, също стимулира развитието на пазара. Компаниите полагат усилия да ограничат въглеродния си отпечатък и да оптимизират енергийната консумация и чрез инвестиции в енергийноефективна електрическа инфраструктура. Електрическите табла и шкафове с повишени изолационни характеристики и функционалности на дизайна допринасят за съхранението на енергия и минималното разсейване на топлина, което води до подобряване на ефективността на системата и намаляване на екологичния отпечатък.

В този контекст играчите на пазара се фокусират върху иновативен дизайн, материали и технологии, за да отговорят на променящите се нужди в различните сектори. От водоустойчиви шкафове за външни приложения до взривозащитени модели за опасни среди, пазарът предлага широк набор от решения, за да гарантира защитата и дългия експлоатационен живот на електрическото оборудване.

     
Източник: Persistence Market Research; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: шкафове   табла   електрооборудване  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
Бизнес форум ЕЛЕКТРОИНДУСТРИЯ 2024
Light+Building 2024
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...