Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

RKS-Magic на ОБО Беттерман отново част от творба на артистичното дуо Ева и Франко Матес

21.08.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Кабелните скари от серията RKS-Magic на ОБО Беттерман отново са част от изложба на нюйоркското артистично дуо Ева и Франко Матес, съобщават от компанията.
 
Изложбата с многозначителното заглавие "Fake Views" може да бъде видяна до 10 септември 2023 г. в изложбения център Frankfurter Kunstverein във Франкфурт.
 
Експозицията започва със зрелищната скулптура "Персонални фотографии" ("Personal Photographs"). Изработена от метални кабелни скари RKS-Magic, триизмерната структура визуализира двойствената връзка между личните и публичните данни. Хардуерът и функционалната инфраструктура умишлено са обърнати наопаки, като част от артистичното послание. По този начин те служат и като дизайнерски елемент, и като произведение на изкуството.

"Знаехме, че нашите кабелни скари се отличават не само с иновативното си plug-in свързване, ефективност и безопасност, но и с това, че са изключително функционални. Но чак толкова?! Изключително сме впечатлени и щастливи отново да бъдем част от този иновативен проект!", коментират от ОБО Беттерманн.
 
"Fake Views" е най-голямата самостоятелна изложба на двамата артисти до момента. Под псевдонима 0100101110101101.org, те се превърнаха в международни пионери на движението Net Art. От 1990 г. насам те изследват феномените, свързани с появата и развитието на интернет. Артистичното дуо е известно с ироничния си поглед върху интернет структури и критичното изследване на социалното и политическото му влияние върху съвременното общество.

     
Източник: ОБО Беттерманн

Ключови думи: ОБО Беттерманн   OBO Bettermann   RKS-Magic   кабелни скари  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...