Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Брюксел с амбициозни планове за разрастване на мрежата от зарядни станции за електромобили

27.10.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Преходът към устойчива мобилност остава сред горещите теми в Европа. Примери за проекти в подкрепа на електромобилността не липсват. Последният е от самото сърце на Европейския съюз – Брюксел.
 
През 2021 г. местните власти в белгийската столица решават да забранят всички автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2035 г. За да се случи това обаче е необходима широка и ефективна мрежа от зарядни станции за електромобили.
 
Бидейки наясно с тази необходимост, местните власти включват в плана "Electrify.brussels" ("Електрифицирай Брюксел") ускорено развитие на зарядна инфраструктура за електромобили на територията на града.
 
Съгласно този план близо 1200 зарядни точки трябва да се появят по улиците до следващия януари, като така броят на сега наличните ще се удвои. Това означава, че всеки жител на Брюксел ще живее на разстояние от само 150 м от зарядна станция за електромобили.
 
Обявеният план е само върхът на айсберга. Като цяло трансформацията на транспортния профил на региона предвижда инсталирането на 22 000 публични зарядни станции в града.
 
През 2024 г. се предвижда инсталирането на други 1200 зарядни станции. В близките години обаче ще трябва да се работи още по-усилено в тази насока, за да се постигнат заложените цели.
 
Новите терминали ще направят възможно и инсталирането на 60 нови зарядни точки специално за споделени автомобили. Този тип услуга става все по-популярна в Брюксел. Според Фредерик Ван Мелген, директор на Cambio Brussels, планираното разширяване на зарядната мрежа за електромобили ще насърчи домакинствата да приемат електромобилността и да осъществят прехода към електромобилност.

     
Източник: TheMayor.EU; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарадяни станции   зарядна инфраструктура   електромобили  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...