Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Барселона създава най-голямата мрежа от зарядни станции в Южна Европа

20.11.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Местната администрация в Барселона взе решение да създаде най-голямата публична мрежа от зарядни станции за електромобили в Южна Европа, като драстично увеличи броя на зарядните станции от 10 на 102. Планът ще бъде реализиран до следващата година, за да се насърчи преходът към електромобили.
 
Новата мрежа ще може да осигури зареждане на до 367 превозни средства едновременно. Инвестицията възлиза на 4 млн. евро, половината от които ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Освен това, проектът предвижда станциите да използват само 100% възобновяема енергия.
 
Местните власти планират 63 от станциите да са за бързо зареждане, 11 – за полубързо зареждане, и 28 – соларни. Драстичното увеличение на броя на зарядните станции ще стане възможно благодарение на интегрирането на вече съществуващите зарядни станции в новата мрежа и инсталирането на нови.
 
В резултат на реализацията на проекта почти всяка община в Барселона ще разполага със зарядни станции за електромобили. В зависимост от населението и размера на общината всяка ще има между 1 и 8 публични зарядни станции.
 
След първоначалния промоционален период, в който използването на станциите ще бъде безплатно, шофьорите ще заплащат такса в зависимост от типа на зарядната станция, която използват.

     
Източник: TheMayor.EU; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...