Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Phoenix Contact представи нова TSN система за приложения с изкуствен интелект

21.12.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Phoenix Contact демонстрира интегрирана TSN система, състояща се от контролер и управлявани комутатори за Profinet, за първи път на международното изложение за автоматизация SPS 2023 в Нюрнберг. TSN системата позволява внедряването на конвергентни IT/OT мрежи, включително за приложения с изкуствен интелект като машинно самообучение, посочват от ВиВ Изоматик, официален представител на Phoenix Contact у нас.

В момента IT и OT приложенията често се внедряват в отделни мрежи, за да не се претоварват и да се осигури критична комуникация в реално време. Конвергентна мрежа, която се използва еднакво от IT и OT приложения, крие висок, предимно неизползван потенциал. Конвергентната мрежа е особено полезна за приложения с изкуствен интелект, като откриване на оптична аномалия – големи количества данни трябва да бъдат транспортирани от полето до изкуствен интелект, докато резултатът от операцията с изкуствения интелект влияе върху процеса, който трябва да се контролира в реално време. Тук високоточната синхронизация на времето е от съществено значение за обработката и оценката на разпределените данни от полето. TSN технологията позволява тази мрежова конвергенция с различни инструменти. Именно за да използва гореспоменатия потенциал, Phoenix Contact представи TSN системата, базирана на контролер, използващ технологията PLCnext, и управлявани комутатори. Profinet се използва като протокол в реално време. Управляваните комутатори вече се предлагат и във версии с оптична връзка.

Всички устройства поддържат TSN функции като качество на услугата, изпреварване, синхронизация на точен час с PTP и синхронна комуникация. Следователно те позволяват предимствата на TSN да се използват в средата на Profinet, без да се променя изгледът на приложението, посочват от фирмата. Съществуващите Profinet устройства също могат да се използват непроменени.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Phoenix Contact   TSN   изкуствен интелект  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...