Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Доставят електробуси и зарядни станции в Габрово и Севлиево и още 30 общини със средства по НПВУ

22.01.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Съвместният проект на община Габрово и община Севлиево е един от 15-те одобрени за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) проекти за доставка на електрически автобуси и необходимите за тях зарядни станции.

Проектът е на стойност над 10,4 млн. лв. и включва закупуването на седем електрически автобуса, които ще заменят амортизираните превозни средства, които обслужват линията Габрово – Севлиево и селата. За тях ще бъдат закупени и седем зарядни станции.

Инвестицията в Габрово включва и поставяне на допълнително осветление на 22 пешеходни пътеки и внедряване на съвременна система за електронно таксуване в градския транспорт. В Севлиево ще бъдат осветени 61 пешеходни пътеки и ще бъде изградена велоалея по ул. "Стефан Пешев".

Всички 15 проекта, подадени от български общини в процедурата, отворена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), ще получат финансиране по НПВУ. Общата стойност на проектите е 98,4 млн. лв. Те предвиждат да бъдат доставени 97 нови превозни средства с нулеви емисии, както и да бъдат изградени 68 зарядни станции. В 7 общини ще бъдат внедрени интелигентни транспортни системи.

Допустимите за финансиране дейности включваха доставка на нови превозни средства с нулеви емисии, зарядни станции за превозните средства на обществения транспорт, включително изпълнение на съпътстващи мерки за осигуряване на зарядните станции, разработване и въвеждане на интелигентни транспортни системи, изпълнение на инфраструктурни мерки за безопасна градска мобилност, насочени към уязвимите участници в движението – пешеходци и велосипедисти, разработване/актуализиране на Генерални планове за организация на движението, посочват от МРРБ.

     
Източник: ЕИП на ЕСИФ, МРРБ; Снимка: ЕИП на ЕСИФ

Ключови думи: ЕСИФ   МРРБ   електромобилност   зарядни станции  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...