Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp обяви планове да създаде повече еко версии на своите кабели

22.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

С цел да остави на бъдещите поколения планета, на която си струва да се живее, Lapp насочва усилията си към устойчиво и екологосъобразно управление и отговорно използване на всички природни ресурси, съобщиха от компанията. Именно по тази причина от известно време семейната компания търси начини да намали въглеродния отпечатък на продуктите си. Сред решенията е да използва пластмаси на биологична основа за материали за обвивки на своите кабели. На Хановерски панаир 2023 Lapp показа устойчива версия на кабела ETHERLINE® FD P Cat. 5e, чиято пластмасова обвивка е изработена от биополимер на основата на царевица.
 
"Устойчивата версия на ETHERLINE® предизвика голям интерес на Хановерския панаир и стартирането на серийното й производство е неминуемо", коментира Александър Терпе, директор Развитие на кабелни продукти в Lapp. "Ето защо направихме още една крачка напред в иновативните процеси и работим и по други устойчиви версии на кабели." Резултатът е по-устойчива версия на OLFLEX® CLASSIC FD 810.
 
Прототип на кабела бе показан за първи път на изложението SPS 2023 в Нюрнберг. Дотогава обвивката се изработва от поливинилхлорид, накратко PVC – най-важния пластмасов материал в кабелната индустрия, посочват от Lapp и допълват, че предизвикателството се крие в това, че е технически невъзможно да се произведе PVC изцяло със суровини на биологична основа. При това положение частично биобазираната обвивка, изработена от PVC съединение, с биосъдържание от 42% съгласно ASTM6866, е добро начало, смятат в Lapp.

Клиентите на Lapp също намаляват въглеродния си отпечатък

"OLFLEX® CLASSIC FD 810 е многофункционален кабел, проектиран за употреба и в кабеловодещи вериги. Освен това може да се използва за тестване на характеристиките на материала на кабелните вериги. Това означава, че той предлага възможност за извършване на широк кръг от тестове за инспекции на материалите за сертифицирането им", посочва Терпе. "За нас в Lapp OLFLEX® CLASSIC FD 810 е идеална отправна точка за по-нататъшни проекти, които целят постигане на устойчивост и намаляване на въглеродния ни отпечатък."
 
Ползата за клиентите на Lapp е, че ако закупят устойчива версия на кабелите, те ще могат да намалят и собствения си въглероден отпечатък, без да трябва да правят компромис с качеството или характеристиките на продукта. А параметрикато трайност, гъвкавост и механични характеристики, както и устойчивост на хидролиза, химикали и UV лъчи, не се различават от тези на кабелите, изработени от конвенционален PVC или TPU. Lapp обаче не спира дотук. "Целта на Lapp е да пусне на пазара колкото се може повече устойчиви продукти, които могат да спомогнат за намаляване на използването на изкопаеми ресурси и въглеродните емисии. Целта ни е да предложим на клиентите си повече устойчиви решения в бъдеще", допълни Терпе. "Lapp предприема тази стъпка преднамерено и преди влизането в сила на законодателни или други политически регулации."
 
Официален представител на германската компания у нас е ВиВ Изоматик.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   OLFLEX   ETHERLINE   кабели   устойчивост  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...