Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Как Klauke създава своите иновативни и надеждни инструменти

Klauke е известна със своите иновативни и надеждни инструменти. Когато потребителите държат в ръцете си инструмент Klauke, те се радват не само на неговата функционалност, но и на перфектната му ергономия. Преди това да се случи обаче продуктът преминава през всеобхватни развойни процеси – от началната идея до серийното производство.

Как възниква идеята за нов инструмент

Идеята за нов инструмент или оптимизиране на вече съществуващ може да възникне по различни начини. Случва се клиенти да се обърнат към фирмата в търсене на решения за специални приложения. Продуктовите мениджъри на Klauke анализират необходимостта от разработването на определени инструменти в различни сегменти или държави. Нови решения често се създават директно в научноизследователския и развоен отдел на компанията и биват приети много добре в целия свят.

Какво следва

Ако идеята е обещаваща, прераства в развоен проект. Първо, индивидуалните компоненти се проектират с помощта на CAD софтуер. При това разработчиците се фокусират върху постигането на баланс между тънък, ергономичен дизайн и задоволително дълъг експлоатационен живот. Цели се също така и производството на частите и асемблирането им да бъде икономически изгодно, като изборът на подходящи материали е също толкова важен, колкото и геометрията и допустимите отклонения в размерите на компонентите.
 
Очакваният натиск, на който ще бъдат подложени инструментите, обикновено се изчислява и визуализира с помощта на метода на крайните елементи (FEM). Това позволява да се определи сравнително добре предварително експлоатационният живот на отделните компоненти.
 
Проектираните модели се превръщат в производствени схеми, съгласно които се произвеждат прототипи на първите части. Използват се производствените процеси струговане, фрезоване или ерозиране. Допълнителни процеси като лазерно синтероване също се използват все по-често.

Какво се случва с прототипите

Прототипите се асемблират и след успешно проведени функционални тестове се подлагат и на тестове за проверка на експлоатационния живот. Асемблирането обикновено се тества посредством преминаването през десетки хиляди цикъла под действието на реални сили. Тук е важно не само инструментът да издържи колкото се може по-дълго, но и да гарантира безопасността на тези, които го използват.

Какво се случва след приключването на тестовете

След успешното приключване на тестовете, се произвежда нулева серия от инструмента. Ако той се справи с предизвикателствата, с които се сблъскват клиентите в реални условия, стартира серийно му производство и повече клиенти по света се убеждават в качеството, предлагано от Klauke.
 
 

 
За повече информация за професионалните инструменти на Klauke можете да се обърнете към екипа на ВиВ Изоматик – официален представител на Klauke у нас. Компанията присъства успешно на българския пазар вече над 30 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВиВ Изоматик
София 1680
ул. Пирин 40А
Тел.: 02 958 3111; 02 958 6340; 02 439 0509; 02 439 0510
Факс: 02 958 2270
Е-mail: office@viv-isomatic.com
www.viv-isomatic.com

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Klauke   инструменти  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...