Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Legrand показа най-новите си решения за енергийна ефективност на Light + Building 2024

Legrand Group и тази година бе сред изложителите на водещия международен форум за осветителни и сградни технологии Light + Building, който се проведе от 3 до 8 март във Франкфурт. Събитието привлече над 151 000 посетители.

 

В светлината на прожекторите на щанда на Legrand бяха енергийната ефективност, грижата за околната среда, социалната корпоративна отговорност и основните ценности на компанията. Посетителите имаха възможността да видят нови решения за умен дом и сградна автоматизация, енергийна ефективност, електромобилност, центрове за данни и хотели.

 

Свързан дом

 

Гостите на щанда на Legrand на Light + Building 2024 се запознаха с предимствата на свързаното електротабло CX3 with Netatmo, с чиято помощ потребителите могат да контролират изцяло дома си – от осветлението до бойлера и контактите за зареждане на електромобили. Решението също така позволява управление на енергопотреблението като цяло или на ниво отделен уред, както и осъществяване на прогнозен енергиен мениджмънт.

 

Друго решение за свързан дом, показано на Light + Building 2024, е интелигентният термостат Netatmo, който в комбинация с термоглавите Netatmo дава възможност на потребителите да управляват климатизацията локално, от разстояние с приложението Home + Control и/или с гласови команди чрез най-популярните гласови асистенти.

 

С устройствата Netatmo потребителите могат да зададат желаната температура или скорост на вентилаторите от разстояние, да получават известия за времето и да оптимизират отоплението и охлаждането на дома си в зависимост от прогнозата.

 

 

Електромобилност

 

Сред показаните решения за електромобилност на щанда на Legrand бяха зарядните станции Green’Up, проектирани за използване у дома, в офиса и на обществени паркинги. Станциите се отличават с иновативни и лесни за управление функции, като зареждане извън пиковите часове, измерване на енергопотреблението, дистанционно управление и други възможности, които спомагат за пестене на енергия и опазване на околната среда, обясняват от Legrand.

 

 

Бизнес сгради и хотели

 

На Light + Building 2024 Legrand показа нови сензори за управление на осветлението, проектирани за оптимизиране на енергопотреблението и гарантиране на комфорт за ползвателите на сградите. Сензорите за присъствие Light Up са съвместими с On/Off и DALI 2 осветителни тела, като монтажът им е лесен и пестящ време. Серията Polaris за DALI 2 осветителни тела е предназначена за големи сгради. Работи с прост и интуитивен софтуер, като позволява на мениджърите на сградите лесно да контролират осветлението, осигурявайки гъвкавост.

 

От Legrand презентираха и новото аварийно осветление X-Light – свързано решение, което комбинира безопасност с енергийна ефективност. Благодарение на минималистичния си дизайн X-Light чудесно се вписва в бизнес и търговски сгради. Предлага се и версия в черно.

 

Специално внимание на щанда на Legrand бе отделено на решенията за хотели, подходящи както за големи международни хотелски вериги, така и за независими хотели. Те включват както стандартни функции, като управление на електрообурдването, така и по-сложни възможности, които позволяват управление на решения на трети страни.

 

Центрове за данни

 

Legrand показа и Flex Up – най-новото попълнение в серията Keor Mod UPS, проектирана да осигури уникални преимущества по отношение на енергийната ефективност. Новите инвертори позволяват автоматично управление на охлаждащите вентилатори според натоварването и температурата на всяка една единица оборудване, като така редуцират и енергопотреблението, и генерирания от системата шум.

 

 

Сред решенията за центрове за данни във фокуса на експозицията бяха и новите свързани PDU Raritan PX4 със сензори, които позволяват събиране на данни от разстояние. Анализът на данните осигурява прецизна информация за потреблението на всеки един сървър. Устройствата правят възможна диагностиката и базираното на данни взимане на решения за подобряване на енергийната ефективност.

 

С тяхна помощ може да се извършва и мониторинг на температурата в шкафовете и съответно анализ на ефективността на охлаждането. Освен това, благодарение на своя дизайн и характеристики, устройствата сами по себе си са енергийноефективни.

 

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   Light + Building   умен дом   електромобилност   центрове за данни  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...