Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Британско дизайнерско студио превръща уличните лампи в зарядни станции за електромобили

25.03.2024   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Търсенето на функционални и същевременно икономични решения за зареждане на електромобилите, чийто брой по пътищата се очаква да продължи да се увеличава, води до появата на все по-интересни и новаторски концепции. Наскоро британското дизайнерско студио Alloy представи концептуална зарядна станция за електромобили, която се инсталира в улични лампи така, че те могат да зареждат едновременно по два електромобила, докато изпълняват традиционната си функция да осветяват улиците.
 
Целта на британските дизайнери е да предложат решение всичко в едно за автомобилния и енергийния сектор, като свързват уличните лампи с вградени зарядни станции. Според тях по този начин може да се намалят разходите за монтаж, опериране и поддръжка, като в същото време се предлага решение и за електромобилите, и за тъмните улици.
 
Решението на Alloy не се нуждае от нов тип улични лампи, за да работи. Устройствата могат да се вградят и в съществуващата улична осветителна инфраструктура. Така вече наличните хиляди улични лампи могат да се превърнат в зарядни точки за електромобили. По този начин ще се запазят и актуалните места за паркиране по улиците.
 
За момента компанията се е съсредоточила изцяло върху развитие на пазара в Обединеното кралство, тъй като традиционните бензинови и дизелови автомобили може да бъдат забранени за продажба в страната от 2030 г. Това може да прокара пътя за широкото навлизане на електромобилите в Обединеното кралство, а, използвайки съществуващите улични лампи вместо да налага изграждането на нови, въвеждането на решението на Alloy няма да бъде агресивно по отношение на отнемането на място по улиците и няма да изисква допълнителни производствени разходи.
 
Екипът на компанията планира да добави и други функционалности като например възможност за наблюдение на паркирания електромобил посредством камери и мобилно приложение. Така потребителите ще могат да следят дали колата им е там, където са я оставили, дали не е ударена или открадната и дали някой не е разкачил кабела й за зареждане, за да зареди своята. Потребителите ще могат да използват зарядните станции и без да свалят специализираното приложение.

     
Източник: Designboom; Снимка: Alloy

Ключови думи: Alloy   зарядни станции   електромобили   улични лампи  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...