Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Кои тенденции обуславят стабилния растеж на пазара на кабелни скоби в световен мащаб

15.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на кабелни скоби възлиза на 282,3 млн. щатски долара през 2022 г., като се очаква да нараства средно с по 3,4% на година до 2029 г., достигайки 350,1 млн. щатски долара, сочи анализ на Valuates Reports.
 
Растежът на пазара се обуславя от редица фактори като строгите законови изисквания, които целят да гарантират безопасността на кабелните системи, растящия брой инфраструктурни проекти в световен мащаб, все по-голямото използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), което изисква използването на съответни кабелни системи, разширяващите се телекомуникационни мрежи и технологичния напредък, който подобрява функционалността и адаптивността на кабелните скоби.

Строги изисквания за безопасност

Търсенето на кабелни скоби се стимулира от строгите изисквания за безопасност и разпоредбите за монтаж и поддръжка на електрически мрежи. Стриктни правила се налагат от властите и регулаторните органи по целия свят, за да се гарантира безопасното функциониране на електрическата инфраструктура, особено в опасни среди като нефтохимически заводи, офшорни платформи и промишлени съоръжения. Чрез здравото подсигуряване на кабелите, намаляващо риска от изместване и оплитане на кабелите, пожар и други проблеми, кабелните скоби помагат на компаниите да изпълнят изискванията на тези разпоредби. Това води до подобряване и на безопасността на работното място и законовото съответствие.

ВЕИ инфраструктура

Пазарът на кабелни скоби расте и защото се увеличава използването на ВЕИ като слънчева и вятърна енергия. Изграждането на вятърни и соларни паркове и други ВЕИ съоръжения процъфтява, тъй като светът върви към все по-устойчиво енергийно бъдеще. Подсигурявайки безопасното инсталиране и опериране на високоволтови кабели, използвани за пренос на енергията, добита от ВЕИ, до мрежата, кабелните скоби са ключови компоненти в тези проекти. Здравата им конструкция и водоустойчивост ги правят идеални за използване в тежки условия на открито, което увеличава търсенето им в инфраструктурни ВЕИ проекти.

Нефтена и газова индустрия

В Близкия Изток, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион се наблюдава увеличение на проучванията и добива на петрол и газ, което оказва влияние и на пазара на кабелни скоби. За да подсигурят и защитят електрическите кабели в съоръжения на сушата и в открити води като кладенци, производствени платформи, рафинерии и тръбопроводи, нефтените и газови компании се нуждаят от надеждни системи за управление на кабелите. Кабелните скоби са от съществено значение за гарантирането на целостта и надеждността на електрическите инсталации в сектора, защото са специално проектирани да устоят на тежките условия като високи температури, корозивни среди и механичен натиск.

Урбанизация

Големи възможности пред пазара на кабелни скоби се откриват и заради бързите темпове на урбанизация и индустриализация на развиващите се икономики. Надеждната електрическа инфраструктура става все по-необходима за поддържане на растежа на градовете, производството и търговските операции. Кабелните скоби са важни компоненти за сигурното захващане на кабелите в различни структури, заводи и електроразпределителни, ВиК и топлофикационни дружества. Тези компоненти отговарят на изискванията на инфраструктурата и динамичната експанзия на растящите икономики заради своята мащабируемост и многофункционалност.

Телекомуникации и центрове за данни

Търсенето на кабелни скоби се увеличава и в сектора на телекомуникациите, където расте нуждата от решения за справяне с растящата сложност на преноса на данни и центрове за данни. Подсигуряването на надеждността на кабелната инфраструктура е задължително с оглед на широкото използване на мобилни устройства, интернет и облачни услуги. В контекста на увеличаващия се трафик на данни, с помощта на кабелните скоби компаниите могат да поддържат високоскоростна свързаност, целостта на данните и качеството на мрежите.

     
Източник: Valuates Reports; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Valuates Reports   кабели   кабелни скоби  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...