Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Община Пазарджик осигури финансиране за доставката на електробуси и зарядни станции за тях

22.04.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Пазарджик осигури финансиране за закупуването на електрически автобуси и зарядни станции за тях по Националния план за възстановяване и развитие (НПВУ) в рамките на реализацията на проект "Изпълнение на мерки за подобряване на устойчивата градска мобилност на община Пазарджик и община Пещера".

Общата стойност на проекта е 8 258 869,74 лв., като безвъзмездната финансова помощ е 6 260 473,78 лв., а 1 998 395,96 лв. са самоучастие. Партньори по проекта са общините Пазарджик и Пещера и фирма Хебърбус.

Проектът включва закупуване на превозни средства с нулеви емисии – 6 броя електрически автобуси, и 7 броя зарядни станции за нуждите на публичния транспорт. Също така ще бъде изградена велосипедна алея от 1055 м в община Пещера и ще бъдат разработени генерални планове за организация на движението на общините Пазарджик и Пещера.

Новите електробуси и зарядните станции ще бъдат собственост на община Пазарджик, която ще ги предостави безвъзмездно на оператора Хебърбус, който ще ги стопанисва.

Според партньорите по проекта въвеждането на новите електробуси и зарядни станции ще доведе до намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шума и вибрациите и значителна икономия на енергия, а подобряването на надеждността, комфорта и времето за придвижване с обществения транспорт – до промяна на модела на придвижване и намаляване на пътуванията с лични автомобили и по този начин до намаляване на вредните газове от двигателите с вътрешно горене.

     
Източник: EUfunds; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НПВУ   зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...