Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

NKT влага близо 100 млн. евро в разширяване на производството на силови кабели средно напрежение в Европа

22.04.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

NKT обяви инвестиции в разширяване на производството на силови кабели средно напрежение в заводите си в Дания, Швеция и Чехия с цел да посрещне растящото търсене на този тип кабели, необходими за надграждане на електропреносни мрежи и реализиране на проекти за възобновяема енергия в Европа.
 
Пазарът на силови кабели средно напрежение отчита стабилен растеж през последните години, стимулиран от прехода към използване на ВЕИ и електрификацията. Операторите на електропреносни мрежи са в процес на реализиране на мащабни проекти за надграждане на инфраструктурата, за да останат конкурентоспособни. За да задоволи растящото търсене и да запази силните си позиции на пазара, NKT инвестира в допълнителни мощности. Инвестициите ще бъдат реализирани в заводите на компанията в Аснес в Дания, Фалун в Швеция и Велке Мезиржичи в Чехия. Реализирането на инвестициите във Фалун и Ресне Мезиржичи вече стартира, докато в Аснес предстои да започне.
 
Общият размер на инвестициите възлиза на приблизително 100 млн. евро. Новите производствени мощности се очаква да бъдат поетапно пуснати в експлоатация през 2025 и 2026 г. и ще създадат около 150 нови работни места.
 
Обявявайки новите инвестиции в Европа, NKT припомни, че REPowerEU цели инсталирането на соларни централи за 600 GW и вятърни централи за 440 GW до 2030 г., а кабелите средно напрежение са изключително важни за свързването на тези мощности към мрежата. Също така, според Международната агенция за енергетика постигането на климатичните цели изисква добавянето или осъвременяването на общо над 80 млн. км електропреносни мрежи до 2040 г., което е цялата съществуваща мрежа. Според изчисленията на Европейския съюз Европа ще трябва да инвестира 584 млрд. евро в осъвременяването на мрежите през това десетилетие.

     
Източник: NKT

Ключови думи: NKT   силови кабели   ВЕИ  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...