Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Аурубис България стартира мащабен проект за модернизация на електрооборудването

25.04.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

През април т. г. Аурубис България обяви старта на мащабна програма за енергоспестяване и модернизация на електрооборудването в завода, част от която е и повишаването на енергийната ефективност. Проектът е ключов стълб от стратегията на компанията за модернизация, повишаване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък.

"Програмата включва подмяна на електродвигатели с нови енергоспестяващи модели, които не само ще намалят потреблението на електроенергия, но и са в пълно съответствие с целите на Индустрия 4.0. Този проект е първият в света такъв за глобална подмяна на двигатели и включва замяна на 460 асинхронни двигателя и силови трансформатора. Паралелно с това върви проект за смяна на осветителните тела с LED осветители", заяви инж. Бисер Цолов, ръководител проекти в Аурубис България.

В програмата за енергийна ефективност и декарбонизация на компанията са включени още изграждането на три нови фотоволтаични парка, които ще допълнят вече функциониращия "Аурубис-1". Плановете на Аурубис България са до 2026 г. да разполага със собствени инсталирани соларни мощности от 41 MWp.

Програмата включва още газификация на производството, което ще позволи подмяна на горива с висок въглероден отпечатък – мазут и дизел, с природен газ.

     
Източник: Аурубис България

Ключови думи: Аурубис   Aurubis   електрооборудване   декарбонизация  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...