Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Легранд България представи иновативните си решения за зареждане на електромобили на "Електроиндустрия" 2024

Развитието на електромобилността – важно условие за постигането на глобалните цели за устойчивост, бе една от темите на първото издание на бизнес форума "Електроиндустрия", организиран от Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в София на 11 април 2024 г. В събитието се включиха над 250 представители на фирми от различни сектори на електроиндустрията.
 
В рамките на дискусионния панел "Електромобилност" Людмил Даскалов, директор на Легранд България, разказа повече за решенията за развитие на инфраструктурата за електромобилност, които компанията предлага. Тези решения са част от портфолиото със зелени решения, чрез което Legrand цели да допринесе за създаването на едно по-устойчиво бъдеще за всички. Компанията предлага гъвкави решения за всеки бизнес, независимо от размера: за логистичния сектор, обществения транспорт и бензиностанции, наред с решения за индивидуални клиенти в жилищния сектор.
 
Legrand непрекъснато развива портфолиото си от зарядни станции както за търговски, така и за жилищни сгради. Наред със собствената серия зарядни станции за електромобили GreenUp – особено подходящи за самостоятелно зареждане предимно в жилищния сектор, посредством подразделението си Ecotap Legrand предлага на потребителите пълна гама от AC и DC plug&play свързани зарядни станции, заедно с цялостна платформа за управление, контрол, мониторинг и разплащане.

Посетителите на "Електроиндустрия" 2024 имаха възможност да видят на живо зарядните станции Green'Up и EcoTap, както и да се запознаят с възможностите на системата за мониторинг и разплащане. Екипът на Legrand представи основните предимства на цялостните решения, предлагани от компанията, които обхващат всеки един етап от процеса на зареждане:

 • Премиум хардуер за зарядни станции + защита на захранването;
 • Платформа за зареждане на електромобили с пълни свързана услуга за управление, фактуриране;
 • Мобилно приложение за крайни потребители;
 • Оперативна съвместимост в роуминг с други CPO;
 • Широка гама от методи за плащане (APP, POS, QR).

Максимална надеждност и удобство

Зарядните станции на Legrand имат редица предимства. Те са вандалоустойчиви, надеждни, лесни за монтиране и използване. Имат контролен панел за дистанционен мониторинг и управление и интегрирана система за таксуване. Подходящи са както за бизнес сгради, обслужващи нуждите на служители и работници, така и за обекти с обществено предназначение като хотели, търговски центрове, паркинги и други, които желаят да добавят още една услуга за своите клиенти.
 
Станциите на Legrand от сериите Green Up и Ecotap дават приоритет на интуитивния интерфейс, лекотата на зареждане и възможността за пълен контрол над сесиите. Зарядните системи се предлагат за монтаж на под или на стена, за зареждане на един или два автомобила едновременно, с възможности за идентификация на ползвателя и интелигентна свързаност за отдалечен контрол.

Зареждането се управлява чрез приложението, което позволява да определите колко и как да зареждате. А също и кога да се зарежда: възможно е да програмирате зареждането в часовете, когато цената на енергията е по-ниска или когато електрическата система е по-малко "натоварена" (например през нощта), като се избягват потенциални претоварвания на напрежението. А ако имате интелигентен дом, можете също така да контролирате и потреблението чрез приложението Home+Control.

Решенията Green Up предлагат различни нива на зареждане, за да посрещнат разнообразните нужди на потребителите. Зареждането от Ниво 1 осигурява стандартен домашен контакт, докато зареждането от Ниво 2 предлага по-бързо зареждане с помощта на електрически връзки с по-високо напрежение.

Винаги перфектното решение за зареждане

Инфраструктурата за зареждане в търговски и обществени пространства обхваща решения, предназначени да предоставят достъпни и надеждни опции за зареждане за собствениците на електрически превозни средства, като същевременно подкрепят целите за устойчивост на бизнеса. С единен контролен панел за дистанционен мониторинг и управление на устройствата и възможности за интегриране на система за таксуване, тези устройства стават подходящи както за бизнес сгради, така и за обекти с обществено предназначение като молове, паркинги, бензиностанции и други.

Вградените функционалности и свързаност (вграден GSM модул и SIM карта с международен роуминг) позволяват дистанционното препрограмиране на зарядните станции Ecotap чрез облачна услуга за работа в различни режими (домашно зареждане, публична зарядна инфраструктура, офиси, хотели и др.), без да е необходимо да се правят каквито и да било хардуерни промени по тях.

Посредством подразделението си Ecotap Legrand гарантира:

 • Винаги перфектното решение за зареждане;
 • Интуитивна и лесна употреба на мобилното приложение;
 • Сертифицирани инсталатори за отличен монтаж;
 • Удобството на 24/7 online поддръжка;
 • Още по-лесно зареждане с мобилно приложение;
 • Най-високи изисквания според CSR People, Planet & Profit;
 • Лесно управление на енергийното потребление и таксуването;
 • Решения за корпоративен автопарк;
 • Готови решения за организиране на плащанията при обществена употреба;
 • Гъвкави възможности за придобиване и ползване.

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Легранд България

Ключови думи: Легранд   Legrand   Ecotap   Green Up   зарадяни станции   електромобилност   Електроиндустрия  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...