Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Cummins разширява серията Centum с два нови модела генератори за взискателни приложения

30.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Cummins Power Generation добави два нови модела генератори към серията Centum, задвижвани от издръжливия двигател QSK78 на Cummins, съобщиха от ИПО – официален представител на компанията в България.
 
В отговор на голямото търсене на пазара новите модели C275D6E и C3000D6EB с мощност съответно 2750 kW и 3000 kW са конструирани специално за особено критични приложения като центрове за данни, здравни заведения и пречиствателни станции за отпадъчни води. Те осигуряват бързо стартиране, стабилна способност за обработка на товара и могат да работят в среда с висока температура на околната среда, посочват от фирмата. Отличаващите се с компактни размери модели C275D6E и C3000D6EB позволяват оптимизация на пространството и максимална мощност, което демонстрира значителен напредък в подхода на Cummins към проектирането на захранващи системи, допълват от компанията.
 
"Ние в Cummins Power Generation сме много развълнувани да споделим с вас новото поколение продукти, за чието създаване работихме усилено. Представихме първите модели от серията Centum с мощност 1250 kW и 1500 kW с двигатели с обем 38 l през юли 2022 г., наскоро модели с мощност 1750 kW и 2000 kW, базирани на двигатели с обем 50 l, и сега предлагаме модели с мощност 2750 kW и 3000 kW на базата на двигатели с обем 75 l. Спазвайки обещанието на серията Centum, тези продукти надграждат десетилетия опит, като посрещат критично важните нужди на нашите клиенти и осигуряват голямо подобрение в плътността на мощността, надеждността, устойчивостта и ниски емисии", заяви Випул Тандон, изпълнителен директор Global Power Generation.

Подобрени характеристики за намаляване на емисиите

Както и всички останали генератори за резервно захранване на Cummins, новите попълнения в серията, включително с двигателите QSK78, са одобрени за използване с парафинови горива (съгласно EN15940), включително хидротретирано растително масло (HVO), без необходимост от модификации на двигателя. Това позволява на операторите да намалят въглеродните емисии. Освен това, подобрените характеристики на двигателя гарантират редуцирани нива на емисиите в атмосферата, което е от критично значение на ключови пазари като центровете за данни.
 
"Чувстваме се отговорни да бъдем партньор на ключови индустрии като центровете за данни, които са в предните редици на иновациите и устойчивостта. Това стимулира инвестициите ни в продукти като серията Centum, които осигуряват голяма промяна в начина, по който се доставя енергия за днешните и бъдещите поколения", сподели Тандон.

     
Източник: ИПО

Ключови думи: ИПО   IPO   Cummins   Centum   генератори  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...