Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Инициативата SBTi 1 потвърди и валидира ангажимента на Legrand да намали въглеродните емисии с 90% до 2050 г.

Legrand обяви, че инициативата Science-Based Target initiative (SBTi) 1 е потвърдила и валидирала ангажимента на Групата за нулево нетно намаление на емисиите на парникови газове (обхвати 1, 2 и 3) с 90% между 2022 и 2050 г.
 
Тази дългосрочна инициатива за намаляване на въглеродния отпечатък ще допринесе за ускоряване на постигането на целите на Групата за намаляване на емисиите до 2030 г. спрямо базовите линии, поставени още през 2022 г.:

  • 42% от обхват 1 и 2;
  • 25% за обхват 3.

Като част от социално корпоративната си отговорност Legrand очертава 4 основни области на действие, а именно:

  • насърчаване на многообразието и приобщаване;
  • намаляване на въглеродния отпечатък на компанията;
  • развитие на кръгова икономика;
  • създаване и развитие на отговорен бизнес.

За да постигне целите си във връзка с намаляване на въглеродния отпечатък, Legrand се ангажира да намали следните емисии на CO2:

  • преките емисии, свързани с потреблението на изкопаеми горива, по-специално за отопление на обектите и за движение на превозните средства (обхват 1);
  • непреки емисии, свързани с потреблението на електроенергия (обхват 2);
  • непреки емисии (обхват 3), по-специално тези, свързани със закупените стоки и услуги, транспортните услуги, дистрибуцията и преработката на продадените продукти в края на жизнения им цикъл.

Legrand също така обяви, че се присъединява към инициативата RE100 с цел постигане на 100% електричество от възобновяеми източници до 2030 г.


 
За да постигне тези цели, Legrand възнамерява да работи усърдно за подобряване на енергийната ефективност и разполагане на фотоволтаични панели на своите обекти, за намаляване на емисиите от своите продукти по време на тяхната употреба, ангажиране на своите доставчици с намаляване на техните емисии и увеличаване на използването на рециклирани материали в своите продукти.
 
Беноа Кокар, главен изпълнителен директор на Legrand, коментира:
"С амбицията за нулева нетна стойност на въглеродните емисии до 2050 г. и с ангажимента ни към RE100, но също така и с богатото ни портфолио от продукти и решения, които позволяват на клиентите да намалят въглеродните си емисии в жилищни и търговски сгради, както и в центровете за данни, Legrand потвърждава желанието си да играе важна роля в борбата с изменението на климата."

Решенията на Legrand Group

В световен мащаб сградите са отговорни за близо 40% от енергийното потребление и CO2 емисиите. До 2050 г. световното население ще се увеличи с 27%, а до 2060 г. се очаква площта на сградите в глобален мащаб да се удвои, което ще доведе до увеличаване на всички екологични, социални и икономически въздействия. Използвайки богатия си технологичен опит, Legrand активно допринася за развитието на нисковъглеродно общество, като целта на компанията е да постигне въглеродна неутралност до 2050 г. За да допринесе за по-устойчиво бъдеще за всички, Legrand се ангажира да постигне 80% от продажбите с екологично отговорни решения до 2030 г.


 
В отговор на съвременните предизвикателства Legrand разработва умни системи за енергиен мениджмънт. Умните сградни системи и устройства за мониторинг, контрол и анализ на потреблението могат да предоставят до 40% намаление на използваната електрическа енергия, както и да намалят разходите за отопление и охлаждане с над 7% годишно. Подобен мониторинг позволява в реално време, чрез създаване на графици и сценарии, да се управляват процеси и да се идентифицират потенциални проблеми.
 
Като част от своя ангажимент за енергийноефективно устойчиво развитие и предоставяне на модерна електрическа и цифрова сградна инфраструктура Legrand успешно развива портфолио зарядни станции както за търговски, така и за жилищни сгради.
 
Според прогнозите на IEA продажбите на електрически автомобили в световен мащаб се очаква да нараснат с още 35%. Този бърз растеж означава, че процентът на електрическите автомобили на общия пазар на автомобили се очаква да нарасне до 18%.
 
Зарядните станции на Legrand от серията GreenUp предлагат лесно, удобно и безопасно зареждане на всички видове електрически и plug-in хибридни превозни средства предимно в жилищния сектор. А през 2021 г. Legrand придобива и водещия холандски производител Ecotap, с което осигурява на пазара пълно покритие от възможности.


 
С Ecotap Legrand предлага на потребителите си пълна гама от AC (променливотокови) и DC (постояннотокови) plug&play свързани зарядни станции, както и цялостна платформа за управление, контрол, мониторинг и разплащане. Зарядните станции Ecotap са вандалоустойчиви и предлагат максимално удобство при инсталиране и употреба. С единен контролен панел за дистанционен мониторинг и управление на устройствата и възможности за интегриране на система за таксуване тези устройства са подходящи както за бизнес сгради, обслужващи нуждите на служители и работници, така и за обекти с обществено предназначение като молове, паркинги, бензиностанции и други, които желаят да добавят още една услуга за своите клиенти. Станциите на Legrand дават приоритет на интуитивния интерфейс, лекотата на зареждане и възможността за пълен контрол над сесиите. Зарядните системи имат възможности за идентификация на ползвателя и интелигентна свързаност за отдалечен контрол, а зареждането се управлява чрез приложение, което позволява да определите колко и как да зареждате.

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   Легранд   устойчивост   зарядни станции   Ecotap   GreenUp   RE100  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...