Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Lapp разширява и модернизира логистичния център в Лудвигсбург

20.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Lapp Group обяви мащабна инвестиция в разширяването и модернизацията на логистичния център на компанията в Лудвигсбург, Германия. След края на строителните работи, дейността на близо 50-годишния логистичен център в Щутгарт-Мьоринген ще бъде изцяло прехвърлена в Лудвигсбург.

"Лудвигсбург ще стане основна точка за логистичните ни операции в Европа", съобщи главният изпълнителен директор на Lapp Group Матиас Лап. Относно размера на инвестицията той посочи, без да конкретизира, че става дума за няколко десетки милиона евро. "Високоефективен, високоавтоматизиран, устойчив и с максимална достъпност за нашите клиенти – това е нашата визия", добави Матиас Лап.

Като част от мащабния проект в съществуващия обект в Лудвигсбург ще бъдат изградени нови халета, като цялостното оформление ще бъде оптимизирано из основи и нивото на автоматизация ще бъде увеличено значително. Строителните дейности се очаква да приключат през 2026 г.

Разширяването в Лудвигсбург ще се отрази на по-стария логистичен център на компанията в Щутгарт-Мьоринген, намиращ се на близо 30 км. Той функционира вече 50 години и триетажната сграда вече не може да посрещне логистичните предизвикателства на нашето време. Затова ръководството на Lapp Group решава да започне планирането на интегрирането му в операциите в Лудвигсбург. Това ще се случи след края на строителните работи.

Социално отговорната политика на компанията

При сливането на двата логистични центъра Lapp обещава да постъпи социално отговорно към служителите. Според актуалните планове на семейната компания на всичките близо 110 постоянни служители, които в момента работят в логистиката в Щутгарт, ще бъде предложена работа в Лудвигсбург. "Там ще ги очаква модерна и ергономична работна среда. Увеличената степен на автоматизация ще елиминира много от ръчните и физически натоварващи задачи, но благодарение на растежа ни, тук все още ще има достатъчно работа", обясни Матиас Лап.

На служителите, които не искат да се преместят в Лудвигсбург, ще бъде предложена алтернатива, като например допълнителна квалификация или преместване в други компании на Lapp. Детайлите ще бъдат обсъдени с представителите на служителите на U.I. Lapp GmbH, която притежава и двата логистични центъра.

Ефективност и устойчивост

Освен повишената ефективност, сливането на двата логистични центъра обещава и значителни ползи по отношение на устойчивостта. "По-малко консолидационни пътувания, по-малко частични доставки, по-къси транспортни маршрути – въглеродните емисии на логистичните ни процеси ще бъдат значително редуцирани и трафикът в градската част на Щутгарт също ще намалее", коментира Матиас Лап.

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   логистика   кабели   конектори  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...