Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Четири нови зарядни станции за електромобили обслужват жителите и гостите на Свиленград

27.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

През април т. г. в Свиленград официално откриха инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири нови зарядни станции за електромобили.

Съоръженията се намират на паркинга на Спортна зала – Свиленград. Те са изградени по проект "Партньорство за адаптация към климатичните промени", в който община Свиленград е партньор с община Смолян (водещ партньор по проекта), община Асеновград, община Крушари, дружество Плеядес България и Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU). Финансирането е отпуснато по програма "Опазване на околната среда и климатични промени" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Общата стойност на договора за безвъзмездната финансова помощ възлиза на 937 907,62 лв., като община Свиленград получи финансиране от 113 541,53 лв.

Новоизградената фотоволтаична инсталация е с мощност 30 kWp и осигурява енергия за нуждите на спортната зала. В пълния си капацитет тя спестява приблизително 33% от консумацията на електроенергия на спортния обект. Зарядните станции за електромобили работят изцяло с енергията от централата. Те могат да се ползват безплатно от собствениците на електрически автомобили.

Останалите дейности на община Свиленград по проекта включват обучения на четирима експерти от Общината в сферата на енергийната ефективност и адаптацията към климатичните промени, изготвяне на последващи енергийни обследвания на 11 общински и многофамилни сгради, изготвяне на "Краткосрочна програма за насърчаване на използването на ВЕИ и биогорива на община Свиленград 2024 – 2026 г.".

Основната цел на проекта е повишаване на капацитета на четирите общини чрез развиване на знания и умения, необходими за планирането, проектирането и изпълнението на стратегически планове и проекти във връзка с намаляване на емисиите на парникови газове и адаптация към очакваните неблагоприятни последици от изменението на климата.

     
Източник: Община Свиленград

Ключови думи: зарядни станции   електромобили   ВЕИ  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...