Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Защо новозеландско предприятие избира микроцентровете за данни на Rittal

27.05.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Новозеландската компания HamiltonJet – доставчик на задвижващи системи за корабостроителната индустрия, наскоро успява да се справи с важното предизвикателство да намери най-доброто място в близост до производствените си мощности за новия си център за данни. Компанията, базирана в Крайстчърч, изчислява, че изграждането на напълно нова сграда ще й струва твърде скъпо, а разполагането на оборудването в непосредствена близост до офисите би създало редица неудобства заради високите нива на шум. Накрая IT екипът на HamiltonJet взима смелото решение IT оборудването да се инсталира директно в прашното производствено хале, като избира решение на Rittal, за да гарантира надеждната защита и безопасното разполагане на ИТ компонентите.
 
С постоянно работещи мотокари и машини, както и с немалко прах във въздуха, условията на околната среда в новия център за данни са сериозно предизвикателство. Изискванията, които трябва да бъдат изпълнени, са високи:

  • защита от влиянието на тежката производствена среда;
  • включено решение за климатичен контрол, съобразено с ИТ приложенията;
  • наличност на всички компоненти на склад в Нова Зеландия.

Естествено, важен фактор е и цената на предложеното решение. Д-р Джон Айчлър, производственият инженер в HamiltonJet, който ръководи реализацията на проекта, сравнява офертите на няколко местни доставчици на подходящи решения за корпуси, преди да избере Rittal. Той се спира именно на Rittal, след като се запознава с преимуществата на RiMatrix Micro Data Center (MDC). Д-р Айчлър е впечатлен от качеството и надеждността.
 
"Решението, предложено от Rittal, веднага покри всички точки в списъка ни с изисквания", посочи д-р Айчлър.
 
IT шкафът 47U е разположен в корпус със степен на защита IP55, което означава, че прахът и други околни влияния не представляват опасност за инсталираното оборудване. Климатичният контрол се постига с охладител Blue e+, монтиран на гърба на микроцентъра за данни. Това решение не само поддържа подходяща температура за IT оборудването, но и го прави много по-надеждно от климатизацията в офисите, поясняват от Ритал.
 
Rittal предлага допълнително включване на IoT интерфейс, за да се осигури лесен достъп до функциите за вътрешен мониторинг. Така операторът може да следи текущото състояние на MDC по всяко време, дори докато работи от дома си. Друго важно преимущество на микроцентъра за данни, изтъквано от Ритал, е фактът, че е проектиран като цялостно решение.

     
Източник: Ритал

Ключови думи: Ритал   Rittal   MDC   RiMatrix Micro Data Center   Blue e+   центрове за данни   шкафове  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...