Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Над 126 млн. лв. получават 15 общини за проекти за електрически автобуси и зарядна инфраструктура

30.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) подписа договори с 15 общини на обща стойност, надхвърляща 126 млн. лв., за проекти за градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна градска мобилност.

Проектите ще се реализират в общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен.

С финансирането ще бъдат закупени общо 97 нови превозни средства с нулеви емисии и 78 зарядни станции за превозни средства за обществен транспорт и ще бъдат изпълнени 7 интелигентни цифрови решения за транспорт в общините. Ще бъде изградена инфраструктура за безопасна градска мобилност, насочена към уязвимите участници в пътното движение — пешеходците и велосипедистите, във всичките 15 общини.

Средствата се отпускат по процедура "Екологосъобразна мобилност" по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), като 98 419 013,24 лв. от средствата са от НПВУ, а останалите 27 747 408,43 лв. са съфинансиране от кандидатите.

Основната цел на проектните предложения е изпълнението на мерки за устойчива градска мобилност в партньорства при наличието на идентифицирани приоритети в Плановете за интегрирано развитие на общините, както и съответствие с Плановете за устойчива градска мобилност.

     
Източник: МРРБ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...