Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Legrand представи иновативни решения за зареждане на електромобили на Automotive Forum Bulgaria 2024

Legrand представи решенията си за изграждане на зарядна инфраструктура по време на международната конференция Automotive Forum Bulgaria 2024, която събра от 11 до 13 юни в София Тех Парк над 200 представители на автомобилната индустрия. В продължение на три дни те дискутираха актуалните тенденции и предизвикателства в сектора с фокус върху развитието на батерийните технологии, електрическата мобилност, Индустрия 4.0 и приложенията на изкуствения интелект в автомобилния сектор.

Преходът към електрическа мобилност е важен стълб в зеления преход, към който се е устремил светът в опит да се справи с климатичните промени и да изгради едно по-добро бъдеще за човечеството. Все повече хора се насочват към електромобилите, но все още има редица ограничения, които спират наистина масовото им навлизане. Тясно свързан с развитието на батерийните технологии, електрониката и автомобилния дизайн, преходът към електромобилност зависи и от наличието на добре развита зарядна инфраструктура и повече опции за зареждане на превозните средства. Точно в тази сфера приносът на доставчиците на зарядни решения като Legrand е решаващ.

На щанда на компанията в изложбената зона участниците в Automotive Forum Bulgaria 2024 имаха възможност да се запознаят отблизо с решенията на Legrand за изграждане на зарядна инфраструктура за електромобили. Legrand се ангажира да намали емисиите на CO2 от потреблението на изкопаеми горива за отопление и движение на превозни средства, за да постигне целите си във връзка с намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда. Така компанията цели да допринесе за едно по-устойчиво бъдеще за всички.

Legrand непрекъснато развива портфолиото си от зарядни станции както за търговски и обществени сгради, така и за жилищна употреба. Наред със собствената серия зарядни станции за електромобили GreenUp – особено подходящи за самостоятелно зареждане предимно в жилищния сектор, чрез придобиването на нидерландската компания Ecotap Legrand предлага на потребителите пълна гама от AC и DC plug&play свързани зарядни станции, заедно с цялостна платформа за управление, контрол, мониторинг и разплащане.

Надеждни решения за жилищния и бизнес сектора

Зарядните станции Green’Up са проектирани за използване у дома, в офиса и на обществени паркинги. Станциите се отличават с иновативни и лесни за управление функции, като зареждане извън пиковите часове, измерване на енергопотреблението, дистанционно управление и други възможности, които спомагат за пестене на енергия и опазване на околната среда.

Зарядните станции Ecotap също имат редица предимства. Те са вандалоустойчиви, надеждни, лесни за монтиране и използване. Имат контролен панел за дистанционен мониторинг и управление и интегрирана система за таксуване. Подходящи са както за бизнес сгради, обслужващи нуждите на служители и работници, така и за обекти с обществено предназначение като хотели, търговски центрове, паркинги и други, които желаят да добавят още една услуга за своите клиенти.

Особено практично решение за жилищния сектор са предлаганите от Legrand готови за употреба комплекти Green’up Access, включващи контакт, и зарядните станции Green’up One. Безопасни и устойчиви, решенията на Legrand за зареждане на електромобили в жилищния сектор позволяват на потребителите да управляват процеса на зареждане от разстояние чрез смартфон, компютър или таблет, като задават различни параметри.

Потребителите могат да стартират зареждането извън пикови часове, например защото тогава цената на електроенергията е по-ниска или електропреносната система е по-малко натоварена. По този начин се спестяват енергия и средства, избягва се потенциално претоварване на мрежата и се елиминира рискът от инциденти. Всичко това е възможно с помощта на приложението Home+Control.

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   Automotive Forum Bulgaria   GreenUp   Ecotap   зарядни станции   електромобилност  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...