Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Максимален комфорт в дома при по-ниско енергопотребление – мисия възможна с решенията за умен дом на Legrand

Стремежът към енергийна ефективност оказва впечатляващо въздействие върху начина ни на живот. Хората се стремят да редуцират потреблението на енергия не само за да намалят разходите си, но и екологичния си отпечатък, давайки своя ценен принос към опазването на планетата ни. Концепцията за енергийна ефективност навлиза в домовете ни най-осезаемо посредством решенията за умен дом.

Що е то умен дом и какви са ползите от него

Съвсем накратко, това е възможността да управляваме системи, като осветлението, електроуреди, отопление, видеонаблюдение, достъпа до дома и други, автоматично и от разстояние, получавайки пълен контрол за максимално удобство и съобразяване с желанията и нуждите на обитателите на дома. При това, с правилното оборудване, всичко се случва много лесно – било то с натискането на няколко бутона, гласови команди или пък мобилно приложение.

Превръщането на дома ви в умен ви носи редица ползи:

  • По-голям комфорт у дома и навън благодарение на възможността да получавате известия за събития, като забравени включени лампи, спряло захранване на хладилника, претоварена ел. мрежа и други;
  • Пестене на енергия и съответно на пари – благодарение на възможността ефективно да следите и анализирате потреблението на всички свързани в системата уреди и да задавате прагове на потребление можете да постигнете годишни спестявания от разходи за електроенергия от близо 10%;
  • По-високо ниво на сигурност – системата предупреждава за всяка неизправност в дома и проникването на непознати, а можете и да симулирате присъствие на хора у дома, когато сте на път, обезкуражавайки евентуални крадци;
  • По-голяма свобода – благодарение на възможността да управляваме домашните системи от разстояние.

 
Тук е моментът да отбележим, че умният дом е лесен не само за управление, но и за поддръжка.

Какво предлага Legrand

Legrand има иновативен подход към концепцията "умен дом", разглеждайки я като отворена система и правейки лесно интегрирането й, без необходимост от системни промени.

С Legrand всичко е по френски елегантно и съвършено лесно. Не ви трябва инженерно образование – свързаните решения на Legrand са интуитивни за инсталиране, мащабируеми, модулни и гъвкави. Не е нужна и голяма инвестиция, за да стартирате.
 
Можете да започнете създаването на своя умен дом със стартовия комплект контакти и ключове Valena Life/Allure with Netatmo и да продължите, лесно надграждайки системата чрез добавяне на до 100 умни продукта за управление на осветлението, отоплението и куп други функции у дома.

Стартови пакети

Умното решение на Legrand е налично в различни серии ключове и контакти, за да се впише безупречно във всеки интериор и да задоволи и най-изтънчения вкус. Valena Life with Netatmo, Living Now with Netatmo, Classia with Netatmo, Mosaic with Netatmo, Celiane with Netatmo са серии с уникален дизайн и богата функционалност, с които управлявате не само осветлението и контактите, но и други свързани устройства в дома си, от място, от разстояние и дори с гласови команди.

 
Избраният стартов пакет се инсталира на мястото на някой стар контакт в същата конзолна кутия. Сценарийният ключ е безжичен и както всички останали безжични ключове от Legrand можете да го сложите където пожелаете. При това наистина където пожелаете, защото не се налага къртене, копаене на нови дупки за розетки или съобразяване с подредбата на мебелите в стаите. Legrand съветва сценарийният ключ да бъде на една ръка разстояние от входната врата, за да можете да задействате съответния сценарий непосредствено при влизане/излизане.

Какво следва

След като инсталирате избрания от вас стартов пакет – задължителна първа стъпка в превръщането на всеки дом в умен, можете да надграждате системата с каквото и когато пожелаете. Можете да добавите безжични ключове в стаите, в които искате да управлявате осветлението, да разширите системата с умни контакти за уредите, да надградите отоплителната система до ниво "умна" с помощта на детектори за движение или умния термостат Smarther with Netatmo, да добавите интелигентни решения за наблюдение и сигурност Netatmo, умна домофонна система като например Classe 300EOS и още много умни продукти от каталога на Legrand.
 
Classe 300EOS – най-новият видеопанел на BTicino, част от Legrand Group, може да ви спести инсталирането на стартов пакет, тъй като освен многобройните си иновативни възможности, играе и тази роля.

С интелигентните продукти на Legrand можете да управлявате системите в дома си посредством стандартни сценарии като ПРИБИРАМ СЕ/ИЗЛИЗАМ и ДЕН/НОЩ, но и да създавате персонализирани сценарии, изцяло съобразени с вашия личен график – работното ви време, час на излизане от дома сутрин, час на прибиране вечер, желан час за събуждане през уикенда и т.н. А ако ви се случи нещо непредвидено, лесно можете да промените сценария само с няколко клика в мобилното приложение Home + Control, където и да сте.


 
Можете да управлявате централизирано с лекота всички умни продукти на Legrand, BTicino и Netatmo, инсталирани в дома ви, вилата или във ваканционен имот, през приложенията Home + Control (Google Play Store, App Store) и Home+ Security (Google Play Store, App Store). С тяхна помощ следите в реално време какво става в дома ви, получавате известия, подавате команди и задавате нови сценарии.
 
За повече информация за иновативните решения за умен дом Legrand, BTicino и Netatmo се обърнете към екипа на Legrand България.

 

 

 

 

Легранд България ЕООД
София 1766, ж.к. Младост 4
Бизнес Парк София, сгр.7а, партер
тел:02 489 9297
e-mail: bureau.sofia@legrandelectric.com
https://legrand.bg/

     
Източник: Legrand

Ключови думи: Legrand   BTicino   Netatmo   умен дом   Легранд  

Област: Електроапаратура  

ВиВ Изоматик
Подобни статии
Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул
е-книги Електромобилност 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПроектиПредстоящоРеализацииОбяви за работаКариериОбществени поръчки/Търгове
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...