Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Енергийната ефективност е основен приоритет в производството ни

30.01.2012   |   Експертно
 

Уважаеми г-н Раухфус, бихте ли представили историята и дейността на Elektromotorenwerk Gruеnhain?
Началото на EMG датира от 19 век и е свързано с фабриката за производство на метални изделия Bing. След Втората световна война в нея започва производството на специални двигатели за машини с приложение в минната индустрия. Elektromotorenwerk Gruenhain е основана през 1951 г. В онези години клиентите буквално се тълпят пред вратите на фабриката. Производителите на всякакви видове машини – шевни, печатарски, трошачни и други, разчитат на надеждното качество на асинхронните двигатели, произвеждани в Грюенхайн. Независимо каква е машината, циркуляр, компресор, вентилатор, металообработваща машина или помпа, тя се нуждае от двигател.

След обединяването на Източна и Западна Германия, като бивше държавно предприятие, EMG е обявено за приватизация и е закупено от Юрген Зендер, производител на помпи от Франкфурт. Оттогава досега в развитието на производството са инвестирани огромни ресурси. Инвестициите в оборудване, изграждането на нови производствени единици и въвеждането на модерни управленски методи, съчетани с дългогодишния опит на саксонските производители на двигатели, създават условия EMG да произвежда широка гама иновативни задвижвания, отговарящи на индивидуалните клиентски изисквания. Компанията е част от сдружението на големите индустриални предприятия в Грюенхайн, към което принадлежи и Zehnder Pumpen.

Какво ви дава предимство пред конкуренцията?
Elektromotorenwerk Gruenhain концентрира основния си бизнес върху еднофазните и трифазни двигатели, и днес името й е синоним на качество и надеждност. Комбинацията от шестдесетгодишен опит, съвременни технологии и квалифицирани служители гарантира отлични продукти. Със способността си да създава иновативни задвижвания, съобразени с конкретните нужди на клиентите, EMG успя да привлече важни клиенти от Германия и света.

Elektromotorenwerk доставя двигатели в Дания, Швеция, Белгия, Испания, Швейцария и Австрия. Доскоро фокусът на международната ни дейност бе насочен върху традиционните пазари в Западна Европа – Франция и Великобритания, но сега възнамеряваме да разширим пазарите си в посока Източна Европа и съседните страни. Конкурентно предимство ни дават високата квалификация на нашите служители и способността им в кратък срок да изготвят индивидуални решения за всяко приложение, както и вертикално организираната структура на производството ни.

Какво е специфичното в продуктовата ви гама?
Elektromotorenwerk Gruenhain e позната на пазара като доставчик на задвижващи системи за потребителски стоки, различни занаяти и промишлеността. По-голямата част от оборота ни се дължи на производството на монофазни и трифазни асинхронни електродвигатели с обхват до 7,5 kW. Повечето ни поръчки са за стандартни продукти, но изпълняваме и доста персонализирани решения като например двигатели, снабдени с вградени спирачки, сензори, комбинации от щепсел и ключ и др.

Каква е ролята на енергийната ефективност при производството на задвижващи системи?
Енергийната ефективност е от първостепенно значение за задвижващите системи. Ние произвеждаме енергоспестяващи мотори в съответствие с клас IE2 High Efficiency и IE3 Premium Efficiency. Този тип задвижвания са подходящи за системи с голям брой експлоатационни цикли. Според новия европейския регламент, всеки доставчик на моторни превозни средства трябва да предложи нови стандарти в гамата си. Нашият основен дизайн вече беше модифициран да постигне по-висока енергийна ефективност чрез промяна в количеството на медта и магнитните метали. Също така, в момента разработваме ново поколение моторни генератори в съответствие с IE3/4. Компактните ни решения на двигатели с инвертор за променлива скорост и въртящ момент осигуряват висока енергийна ефективност на задвижващите системи. Честотният инвертор е монтиран директно върху мотора.

Наскоро EMG за първи път представи продуктите си на Международния технически панаир в Пловдив. Как бяха възприети те от българските специалисти?
На панаира имаше голям интерес към нашите продукти благодарение на добрия имидж на стоките, произведени в Германия. Щандът ни бе посетен от много потенциални клиенти и партньори, които се запознаха с новата гама енергийно ефективни двигатели на EMG.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимки: Elektromotorenwerk Gruenhain

Ключови думи: Elektromotorenwerk   EMG   енергийна ефективност   задвижване   двигател  

Област: бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Експертно

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...