Electrical Bulgaria  
Ритал
Вайд Бул

Кръгла маса обсъди високоефективните електродвигатели

02.03.2012   |   Събитията
 

Техническите, икономически и правни аскпекти на използването на високоефективни двигатели обсъдиха в Хасково експерти и представители на бизнеса. В рамките на срещата бяха представени и стандартите, които подпомагат да се намали използването на енергия. „Системите, в които се използват електродвигатели, изразходват 70% от консумираната енергия в промишлеността.

Един от основните фактори за подобряване на енергийната ефективност на този тип системи е използването на високоефективни двигатели, чиито технически показатели са заложени в стандарта БДС EN 60034-30 Въртящи се електрически машини. Част 30: Класове на ефективност на трифазни едноскоростни индукционни двигатели с кафезен ротор (IE код), заявиха участниците.

Един от акцентите на форума бе създаването на рамка с изисквания за екодизайн на продуктите, свързани с потреблението на енергия. Участниците в кръглата маса дискутираха проблема с производството на енергийноефективни двигатели. Преобладаваха становищата , че този вид съоръжения оскъпяват много производството, но от друга страна, това е единственият начин за повишаване на конкурентоспособността на фирмите на европейския пазар.

     
Източник: БИС; снимка: GE

Ключови думи: високоефективни двигатели   екодизайн   енергиен КПД   регулатори на обороти  

Област: бизнес  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящоОбяви за работаРеализации
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...