Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

ЧЕЗ ще инвестира 5,6 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на област Благоевград

14.06.2012   |   Инвестиции
 

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал подписа меморандум за дългосрочно сътрудничество с кметове и заместник-кметове от област Благоевград и представи инвестиционната програма на дружеството за областта през 2012 г. Ръководителите на ЧЕЗ съобщиха, че от стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. досега компанията е инвестирала близо 45 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на област Благоевград, а през 2012 г. планира да вложи още 5.6 млн. лв.

Основният обем от инвестициите ще бъде насочен към реконструкция и модернизация на кабели, изнасяне на електромерни табла на границата на собственост. За изкупуване на електроенергийни съоръжения ще бъдат изразходвани 8,5 млн. лв.

ЧЕЗ вече направи първа копка за реконструкцията на кабел 20 kV, част от разпределителната мрежа средно напрежение на Благоевград. Инвестицията от 18 000 лв. ще гарантира сигурността и надеждността на захранването на 1000 битови и стопански клиенти, казват от компанията.

Работата ще продължи 10 дни, през които не се предвиждат прекъсвания на електрозахранването. Проектът е част от програматa на ЧЕЗ за реконструкция на стари кабели 20 kV в града. До края на годината компанията планира да подмени 5 кабела 20 kV с обща дължина 2350 м на стойност 128 000 лв.

     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   електроразпределителна мрежа   електромери   кабели  

Област: Инвестиции  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...