Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Siemens представи нова серия интелигентни системи за управление на електрически инсталации в сгради

30.07.2012   |   Технологии
 

Направление Сградни технологии в Siemens представи интелигентни продукти и системи за управление на електрическите инсталации в сгради от серията GAMMA. Всички продукти са базирани на отворения KNX комуникационен стандарт EN 50090 и ISO/IEC 14543, който се използва от над 210 производители.

Продуктите от серията GAMMA намаляват количеството на консумираната енергия и поддържат ниски оперативните разходи. Същевременно те допринасят за опазване на околната среда и осигуряват оптимални условия на работа без нарушаване на комфорт, казват от компанията.

Пример за реализиране на значителна енергийна ефективност е комбинираното управление на осветлението, щорите и климатизацията в сградата. Автоматичният контрол управлява щорите така, че максимално количество дневна светлина да влезе в помещението, без да блести. Поддържането на постоянно ниво на осветяване гарантира, че светлината в помещението е винаги подходяща, обясняват производителите.

Това спестява електроенергия, намалява разходите за осветление и предпазва околната среда от замърсяване. Оптималното затъмняване на сградата от щорите също така редуцира потребяваната електроенергия за климатизация и вентилация, като по този начин  повишава енергийната й ефективност.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: сградна автоматизация   GAMMA   ел. инсталации   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...