Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Приключи първият етап от проекта на EVN и община Неделино за подобряване на електрозахранването в града

05.09.2012   |   Инвестиции
 

EVN България и община Неделино приключиха първия етап от съвместния проект за изграждане на нова кабелна мрежа в централната част на града.

Проектът, който стартира в началото на юни т. г., предвижда полагане на общо 5000 м кабели средно и ниско напрежение в централната част на гр. Неделино, включително и връзка с възлова станция Неделино. Общата инвестиция на EVN в частта прокарване на кабелна мрежа, е на стойност над 220 000 лв., съобщават от компанията.

Проектът обхваща улиците Александър Стамболийски, Крайречна и Напредък. До този момент са приключили изкопните дейности на първата улица. Очаква се вторият етап да стартира на 10 септмеври т. г.

Новата кабелна мрежа, положена от EVN, ще даде по-голяма сигурност на захранването с оглед на това, че снабдяването с електроенергия ще се извършва по подземни кабелни линии, които са защитени от външни влияния, особено през тежкия зимен сезон. Новите кабели ще дадат допълнителна оперативна възможност за резервна схема на захранване на клиентите в случаи на необходимост, казват от дружеството.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   кабелни мрежи   електроснабдяване  

Област: Инвестиции  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...