Electrical Bulgaria  
Ритал
Ритал

Съотношението високо качество - конкурентна цена е предпоставка за успешно развитие

24.09.2012   |   Експертно
 

Уважаема г-жо Огнянова, оглавявате новооткритото търговско представителство на NOARK Еlectric Europe у нас. Бихте ли представили компанията като предмет на дейност и продуктова гама?

NOARK Electric е международна компания, активна в разработките и внедряването, производството и дистрибуцията на електротехнически устройства и компоненти. Тя е част от световна група с повече от 25 000 служители.
Централата на компанията е в Прага, Чехия, където се намира и логистичният център, обслужващ всички европейски държави. Noark Electric стартира дейността си в България от началото на тази година, като предлага продукти за сградна и индустриална автоматизация. Компанията предлага и цялостни решения за фотоволтаични системи.

Каква е търговската структура на компанията в България? Какви дистрибуционни канали ще използвате?

В България компанията залага на добре познати фирми с доказан опит и професионализъм в дистрибуцията на комутационна апаратура. За разлика от редица наши конкуренти, които залагат на много директни партньори и клиенти, за нас от огромно значение е представителите на Noark да имат мотивацията да работят върху налагането и развитието на новата марка, както и да провеждат лоялна ценова политика. Вярвам, че с общи усилия – от една страна работата на търговското представителство и от друга - активната работа на дистрибуторите ни, ще успеем да наложим и утвърдим марката на българския пазар.

Защо компанията избра точно този момент, за да навлезе на нашия пазар?

Пазарът на електроапаратура през последните години е много динамичен и изисква голяма гъвкавост от страна на фирмите. Кризата в България все по-осезаемо налага търсенето на качествена апаратура на конкурентни цени. Съотношението ниска цена - високо качество на продуктите е изключително важно за клиентите и считам, че това е голямото преимущество на Noark. Качеството допълнително се потвърждава и от факта, че всички наши продукти са с петгодишна гаранция.

Кои продукти от гамата на NOARK налагате приоритетно в момента?

NOARK Electric инвестира милиони евро в собствени разработки и внедряване на продукти, като работи с най-съвременни технологии. Високото ниво на издръжливост на продуктите се доказва от броя на циклите на превключване, който значително надвишава стойностите, изисквани от стандартите. В момента акцент са продуктите за сградна автоматизация. Непрекъснато се разработват и нови продукти за индустриална автоматизация, затова и портфолиото ни постоянно се разраства.

Отскоро Noark Electric предлага продукти за всички видове фотоволтаични приложения – цялостни решения както за малки покривни системи, така и за големи фотоволтаични проекти. В портфолиото на компанията влизат DC компоненти – миниатюрни автоматични прекъсвачи без поляритет, компактни автоматични прекъсвачи, катодни отводители, стопяеми разединители, соларни панели и инвертори.

На каква пазарна политика ще заложите?

Noark Electric, съвместно със своите партньори, ще провежда активна търговска политика с цел налагане марката на пазара. Качеството на предлаганите продукти и конкурентните цени ни дават основание да заявим мястото си сред големите играчи в областта на електроапаратурата на българския пазар. Формулата за успех на компанията включва гарантирано качество, кратки срокове на доставка и изключително добри цени на предлаганите от Noark Electric продукти.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Noark Electric

Ключови думи: Noark Electric   Ралица Огнянова   електроапаратура  

Област: Експертно  

ВиВ Изоматик

Подобни статии

Ехнатон
Robotics-Bulgaria.com
ОБО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Вайд Бул

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯБизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоРеализацииОбяви за работаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...